Saveti

Moć pozitivnog razmišljanja

Moć pozitivnog razmišljanja
Podeli dalje

Prizovite moć pozitivnog razmišljanja i promenite život na bolje – dovoljno je da primite savete otvorena srca i promenite način na koji razmišljate.

 

Pre par godina, a ponovo i danas, internetom je kružio video japanskog doktora Masarua Emotoa sa pirinčanim eksperimentom. U njemu je dr Emoto, koristeći 3 tegle kuvanog pirinča prelivenog vodom, objasnio na koji način reči, ali i ignorisanje utiču na decu i ljude oko nas.

moć-pozitivnog-razmišljanja-v1

Tokom mesec dana, dr Emoto je (navodno) jednoj tegli govorio “Hvala“, drugoj “Ti si idiot“, dok je treću ignorisao. I, šta se desilo? Prva tegla pirinča je nakon mesec dana fermentirala i širila prijatan miris, u drugoj je pirinač pocrneo, dok je u trećoj počeo da truli.

Ono što je dr Emoto hteo eksperimentom da prikaže jeste činjenica da deci najveću štetu nanosi ignorisanje i da sa decom treba razgovarati, dati im pažnju i brinuti o njima.

moć-pozitivnog-razmišljanja-v

Na stranu što eksperiment gotovo nikom drugom nije pošao za rukom, poenta priče je da treba biti odmeren u svojim mislima i, pogotovo, rečima; voditi računa da biramo reči pažljivo, a da misli ne trujemo negativnim osećanjima. Kada smo ljute, frustrirane, nemoćne, neraspoložene – tu energiju nosimo tokom celog dana i šaljemo je ka drugim ljudima. Isto važi i za dane kada smo srećne, vesele, dobro raspoložene, zahvalne – obojimo svoje dane pozitivnim razmišljanjem i delovanjem i utičimo na one oko nas, pogotovo najmlađe, pozitivnim primerom.


Podeli dalje

Facebook

Zaprati nas na Instagramu