Saveti

Ovo treba da pijete za bolji san

Ovo treba da pijete za bolji san
Podeli dalje

Ako tražite nešto što će vam pomoći za bolji san, možda imamo pravo rešenje. Evo šta smo otkrili, poslušajte i javite nam rezultate.

Kao što alkohol i kafu ne treba piti neposredno pred spavanje, postoje napitci koji blagotvorno deluju na organizam i pospešuju bolji san. Malo smo istražili i evo šta smo otkrili da je učinkovito za bolji san.

Naučnici sa američkog Sleep Medicine instituta ustanovili su da upravo ova 4 pića podstiču san:

1. mleko

Idealno je popiti šolju toplog mleka sat i po pred spavanje i zaspaćete kao beba. Za mleko je dokazano da podstiče brže tonjenje u san (pod uslovom da niste netolerantne na njega).

ovo-treba-da-pijete-za-bolji-san-v
2. sok od višnje

Za sok od višnje je utvrđeno da pospešuje kvalitet i dužinu sna, te je dobro popiti ga uveče, ako imate problem sa nesanicom, jer su višnje bogate melatoninom – hormonom sna.

3. čaj od kamilice

Dugogodišnji prirodni lek za opuštanje i spavanje, šolja toplog čaja od kamilice uveče učiniće čuda za kvalitet vašeg sna.

ovo-treba-da-pijete-za-bolji-san-v1
4. čaj od marakuje

Ova egzotična voćka zavodljivog imena (Passion Fruit) blagotvorno utiče na zdravlje našeg organizma, ali i pospešuje spavanje, te nas ispijanje čaja od marakuje umiruje i usporava aktivnost mozga, čineći nas pospanim.

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment