Saveti

Najvredniji savet za devojke

Najvredniji savet za devojke
Podeli dalje

Ako se pitate koji bi to bio najvredniji savet za devojke, ovo je nešto što treba pročitati, upamtiti i primenjivati na svakodnevnoj bazi.

Ovu poruku uputio je prijateljicama kanađanin Spencer McFarland na svom Facebook profilu, koju u celosti prenosimo:

Budite glasne i loše i zauzimajte prostor. Prestanite da se izvinjavate i počnite da govorite „ne prekidaj me“. Prestanite da govorite „Zato jer imam dečka“ i počnite da govorite „jer sam tako rekla“. Recite „ne“ i recite „ne tiče te se“. Fotkajte selfije i ne smejte se šalama koje nisu smešne. Budite podrugljive i sarkastične i nosite kosu onako kako se vama sviđa. Pomozite ostalim devojkama i pričajte o onome što vas čini ljutim. Budite muževne i ženstvene i oboje i ništa od toga i ne izvinjavajte se zbog toga. Ne odlažite svoj komfor u stranu zbog ega nekog momka.

najvredniji-savet-devojkama-v
Podelite tekst svojim ćerkama, drugaricama, devojkama, svim mladim ženama koje znate jer, živimo u takvom vremenu i na takvom podneblju da nam nikad dosta ovih i sličnih saveta. I ne, ne mešajte ovo sa feminizmom ili bilo čim drugim.

najvredniji-savet-devojkama-v1

Muški pol  treba da shvati da žene nisu stvorene samo da bi služile njima, bile dobre supruge i majke, a ženski pol da se konačno osnaži dovoljno da zauzme mesto koje im pripada. Rame uz rame sa muškarcima, jer isto vredimo.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook