Saveti

Učimo devojčice da budu hrabre, a ne savršene – #TED

Učimo devojčice da budu hrabre, a ne savršene – #TED
Podeli dalje

Jedan od sjajnih TED govora koji smo skoro gledale bio je i ovaj u kojem kažu „učimo devojčice da budu hrabre, a ne savršene“. Reshma Saujani, osnivač Girls Who Code itekako ima šta da kaže i pokaže na tom polju, zbog čega smo ovog petka odlučile da podelimo baš njen govor.

Kroz svoj lični primer, ova sjajna žena inspiriše devojčice, devojke i žene da ustanu protiv stereotipa i predrasuda i pokažu kako mogu biti svoje u svojoj koži, bez da teže nekim izmišljenim, nedostižnim i nerealnim idealima. Za one koji ne znaju, Reshma Saujani je aktivista i pokretač Girls Who Code, inicijative i firme koja ima za cilj da do 2020. godine okupi milion žena širom sveta u IT-ju. Smelo? Itekako i itekako ostvarivo jer smo svedoci da sve više mladih žena kreće tim putem, otkriva i uči svet programiranja i IT industrije, što je za svaku pohvalu.

U svom inspirativnom govoru, Reshma poručuje da devojčice treba usmeravati ka tome da budu hrabrije i odvažnije jer ćemo na taj način imati ne samo odlučnije žene, već i naprednije društvo i svet oko nas.

 

Save

Save


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook