Saveti

Uvek radi na sebi, jer ne znaš šta te sutra čeka

Uvek radi na sebi, jer ne znaš šta te sutra čeka
Podeli dalje

Ona stara „Uči sine, radi na sebi“ dobija novi smisao nakon ove priče i pouke koju nosi za sobom.


Iz nedelje u nedelju, #HONYpriče su tu da podstaknu na razmišljanje, inspirišu na odluke i motivišu na promene. Ovog ponedeljka, donosimo vam priču o čoveku koji se svakim svojim atomom bori, radi na sebi da bude i ostane nezamenjiv poslodavcima, kako ponovo ne bi došao u situaciju da nema – za sebe i svoju porodicu.

„Pre 10 godina izgubio sam posao u hotelu. Neko je kupio zgradu i sve nas otpustio. Imao sam 4 dece kod kuće i sa 21$ po satu, pao sam na 13$/h. Niko nije hteo da me zaposli. 17 godina u hotelskoj industriji, ali očigledno nisam bio kvalifikovan ni da nosim kofere. Morao sam da parkiram automobile u garažu i srećom sam taj posao dobio u gradskoj službi. Plaćali su me 12$/h, ali sam se uspeo do 30$/h. Samo, više ništa nisam uzimao za gotovo.

uvek-radi-na-sebi-v

Ranije sam sanjao o svim lepim stvarima koje sam želeo. Sada sam oprezniji. Uglavnom razmišljam o tome da zaštitim ono što imam. I trudim se da budem nezamenjiv. Trudim se da imam savršeno prisustvo. Svaki put kad ima neki trening, prijavim se. Jer, što više znaš, više te trebaju. Svi smo mi zamenjivi, ali ja se maksimalno trudim da im trebam onoliko koliko oni trebaju meni.“

Kakav stav, kakav pozitivizam i kakva nada isijavaju iz ovog čoveka…

Nikad nije kasno da se vratimo učenju i ovladamo novim veštinama i sposobnostima. Živimo u vremenu u kojem je sve nestalno i neizvesno, u vremenu u kojem ne znamo šta donosi dan a šta noć; rad na sebi najbolja je investicija i najveća šansa za bolje sutra.

Zato, šta ćete novo naučiti danas, kojom veštinom ovladati?

 

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook