Saveti

Saveti za brz i lak san

Saveti za brz i lak san
Podeli dalje

Kako osigurati da imate brz i lak san? Na primer, primenjivanjem rešenja i saveta koje vam u ovom tekstu nudimo! Pročitajte, primenite i javite rezultate!

zdrav sanSvako se nekad nađe u situaciji da ima problem sa nesanicom i spavanjem. Bilo da je u pitanju stres zbog posla, brige oko porodice, neizvesne budućnosti, bilo čega drugog, mnoge ljude opterećuju poteškoća oko zaspivanja. Poslušajte ove savete i olakšajte sebi odlazak na spavanje.

Udobnost pre svega. Ako je potrebno, promenite jastuke i dušek na kojem spavate; često puta, ovaj jednostavan postupak je sve što Vam treba za brz i miran san. Pored toga, postarajte se da je i odeća u kojoj spavate (pidžama, spavaćica, majica…) komforna i udobna, kako ne biste ometale protok krvi.
Naučite da odmarate. Najbolji način za to jeste da se naučite nerazmišljanju, kad odete u krevet. Naviknite se da „ispraznite mozak“ pred odlazk na spavanje; ne unosite stres u postelju, kako ne biste probdele još jednu budnu noć. Pored toga, pomaže i obrnuta psihologija – umesto da razmišljate kako morate da zaspite, pokušajte da mislite o tome kako morate ostati budne – ne mali broj puta i ovo pomaže.

Rasterajte tišinu.
Pokušajte sa ambijentalnom muzikom; dosta ljudi se „kune“ u delotvornost ove metode. To može biti zvuk kiše ili vodopada, prirode noću, pa sve do kompilacija poput Buda bar-a i ostale chill out muzike…veruje se da ova vrsta muzike deluje opuštajuće na organizam, čime potpomaže i lakše spavanje.

Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment