Uspešne žene

Odlazak legende: Ko je Lujza Hej, žena koja je promenila živote miliona na bolje?

Odlazak legende: Ko je Lujza Hej, žena koja je promenila živote miliona na bolje?
Podeli dalje

 Ko je Lujza Hej, žena koju su prozvali osobom koja je najpribližnija živom svecu i po čemu nas je to sve, za života, zadužila?


Vest o smrti Lujze Hej, motivatorke, autorke preko 25 knjiga o samopomoći i žene koja je začetnih ovog pravca moderne psihologije, mnoge je dočekala u neverici i sa tugom. Iako u poznim godinama, odlazak ove žene ostavio je trenutni trag u ljudima širom sveta.
Iz tog razloga, odlučili smo da napišemo tekst o tome koje Lujza Hej, zašto je toliko važna i čime nas je sve zadužila.

lujza hej afirmativni citat o okruženosti ljubavlju
Da biste razumeli pravac koji je ova plemenita žena pokrenula, treba zaći duboko u njene sopstvene korene i rani život.

 

Ko je Lujza Hej, žena svetica i motivatorka koja je promenila na bolje živote ljudi širom sveta?

 

Lujza Hej je, pre svega, jedna hrabra i odvažna žena. Nije dozvolila da joj izvesne nesrećne situacije obeleže i odrede život. Žrtva zlostavljanja, psihofizičkog nasilja, silovanja, prevara, razočarenja pa i borac protiv raka. Lujza Hej je  imala i više nego dovoljno predispozicija da se preda i prihvati letargiju. Pa ipak, ova divna žena je uzela stvari i život u svoje ruke i, između ostalog, iskrenom i dubokom pozitivnom afirmacijom preokrenula svoj život za 180 stepeni!
Žena koja nije dozvolila da poklekne pred životnim izazovima. Umesto toga, odlučila je da svoja iskustva predoči u neiscrpnu pomoć usmerenu ka drugim ljudima. Tako su nastale brojne knjige o samopomoći, pozitivnim afirmacijama, psihofizičkom izlečenju i bezbrižnijem pogledu na sebe i sve(t) oko sebe.
Sada već nadaleko poznate afirmacije poput:

„Moje uspešne misli stvaraju moj uspešan svet.“
„Ja sam jedina sila u svom svetu i ja stvaram miran život ispunjen ljubavlju i srećom.“
„Volim sebe ovakvu kakva sam.“

neke su od stvari zbog kojih je Lujza Hej postala prepoznatljiva, prihvaćena i voljena širom sveta. Kao neko ko je na ličnom primeru koristeći afirmacije i moć pozitivnog razmišljanja promenio svoj život na bolje, nije ni čudo što je ovaj pravac samopomoći vremenom dobio na ozbiljnom značaju.

Lujza Hej citat o prihvatanju sopstvene moći
Za one koji su propustili, nedavno se i njen čuveni film Izlečite svoj život pojavio sa srpskim prevodom i, gledajući da, možete se podrobnije upoznati sa životom, delom i uticajem koji je Lujza Hej imala – i još ima – na ljude širom sveta.

Rad i delo ove inspirativne učiteljie života možete podrobnije ispratiti kroz njen sajt ili Facebook stranicu.

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook