Uspešne žene

Najmlađa samonastala milijarderka na svetu!

Najmlađa samonastala milijarderka na svetu!
Podeli dalje

U Timeovoj listi 100 najuticajnijih ovogodišnjih ličnosti, našla se i najmlađa samonastala milijarderka na svetu! Znate li o kome je reč?

 

Nekada je dovoljna samo jedna sjajna ideja, pa da se i vaš i životi ljudi oko vas iz korena promene. Upravo takva jedna ideja napravila je od Elizabeth Holmes najmlađu samonastalu milijarderku na svetu! Sa svega 31 godinom, koliko danas ima, procene Forbesa su da Elizabeth vredi 4.7 milijarde dolara, sve zahvaljujući genijalnom izumu – bezbolnom načinu za vađenje i testiranje krvi!

najmlađa_samonastala_milijarderka_na_svetu_v1
Elizabeth Holmes upoređuju sa Steve Jobsom i Bill Gatesom, zbog revolucionarne ideje koja može iz korena promeniti jedno od osnovnih i najvažnijih medicinskih testiranja – zahvaljujući njenom izumu, svi su izgledi da će ove bezbolne testove za vađenje i analizu krvi biti moguće kupiti u svakoj apoteci za vrlo malo novca!

A kako je sve počelo?

Sa svega 19 godina, Elizabeth je napustila Stanford University, uz novac koji je bio namenjen studiranju i velikom idejom. Danas, Elizabeth poseduje biotehnološku kompaniju Theranos, koju je osnovala 2003. godine. Pod parolom „Jedna mala kap menja sve„, u Theranosu se radi na oblikovanju budućnosti laboratorijskog testiranja, što svakako spada u revolucionarnu ideju.

najmlađa_samonastala_milijarderka_na_svetu_v
Ovakav način uzimanja i analiziranja krvi ne samo da smanjuje cenu testiranja, već otklanja i sve one nelagode i muke koje se javljaju – kako kod mališana, tako i kod znatnog broja odraslih ljudi. Sve što doktorima treba da bi utvrdili zdravstveno stanje sada se nalazi bukvalno na vrhu prsta i uskoro bi moglo postati dostupno ljudima širom sveta. Naime, Elizabethina kompanija se udružila sa Walgreens lancem apoteka, kako bi napravili na hiljade wellness centara u okviru kojih će biti moguće vršiti ova bezbolna, jeftina a pouzdana testiranja.

 

Izvor


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook