Uspešne žene

Pozitivna motivacija kroz podršku business coacha – Mila Marčeta

Pozitivna motivacija kroz podršku business coacha – Mila Marčeta
Podeli dalje

Šta radi jedan business coach i koliko je važna pozitivna motivacija u poslu i privatnom životu, na koji način nam osobe koje se ovim pozivom bave mogu pomoći, razgovaramo sa Milom Marčetom.

Za početak, recite nam nešto više o sebi i predstavite se našim čitateljkama.

pozitivna-motivacija-kroz-podrsku-business-coacha-mila-marceta-v1-Ja sam Mila Marčeta. Najviše volim da se na prvu loptu predstavim kao – majka dvoje divnih mladih ljudi, sina, diplomiranog sociologa i ćerke, studentkinje mašinstva. Njih dvoje su moje najznačajnije postignuće. Vrlo rano u životu mi je postalo jasno da ću se osećati kompletnom samo ako zadovoljim svoju potrebu za porodicom i isto tako, želju za uspešnom profesionalnom karijerom. Studije matematike nisu bile moj prvi izbor, ali mi je taj fakultet omogućio pristup poslu koji volim i kome se i danas, posle više od 20 godina, svakodnevno radujem. Poslednjih 17 godina sam Direktorka korisničkog servisa za Evropu, Bliski istok i Afriku u jednoj velikoj internacionalnoj IT korporaciji. To je dug period i za to vreme bila sam svedok i učesnik velikih i značajnih promena u poslovanju, u načinu kako kompanije funkcionišu, kako se zaposleni osećaju i ponašaju, u načinu rukovođenja. Tragajući za načinima da unapredim svoj posao i rezultate i odgovorim na sve promene koje sam uočavala i koje su bitno uticale i na moj posao, došla sam i do coachinga. U prethodnim godinama, razvila sam neki svoj sistem rukovodjenja mojim timom, koji se bazira na uvažavanju i poštovanju individualnih vrednosti svakog člana mog tima. Iz uverenja da svako ima nešto u čemu je najbolji, trudila sam se da svakome dam podršku da upravo to svoje „nešto“ unapredi i tako na najbolji način doprinese uspehu tima. Iskustvo me je naučilo da pozitivna motivacija daje najbolje i trajne rezultate. Ne malo je bilo moje iznenađenje kada sam otkrila da sam ja zapravo, i neznajući, coachovala moj tim svih ovih godina. Izvanredni rezultati koje je moj tim postizao i postiže su mi bili najbolja potvrda da je coaching pravi stil rukovodjenja, što je inače postao i vrlo popularan trend u svetu poslednjih godina. Iz želje da svoje iskustvo i znanjem podelim sa drugim profesionalcima koji se susreću i sličnim izazovima, osnovala sam Coaching centar „Sidro. Ispunjava me izuzetnim zadovoljstvom da radim sa klijentima u „Sidru“ i da im budem podrška na putu razvoja i kompletiranja sebe.

U mom stanu u Beogradu i kući na Kosmaju, nikada nema mira i tišine, jer uz nas četvoro, sa nama žive i dva psa i mačka. Volim svoj užurbani život i najsrećnija sam kada mi je kalendar do poslednjeg mesta ispunjen. Mir i opuštanje nalazim u kreiranju i izradi nakita u mom studiju „MilaMa“. Isto toliko volim i svoje žensko biće. Kao i svaka Vaga, neumorni sam kolekcionar cipela i ženstvenih haljina.

Živimo u svetu koji je i dalje, čini nam se, muški orijentisan. Kako se snaći u tom svetu kao žena, a ne izgubiti svoju ličnost i sve ono što nas čini onima što jesmo?

-Često čujem od mojih klijentkinja u „Sidru“ da su sputane time što su žene. Moje pitanje je, onda,  „A šta te to tačno sputava?“. I onda, najčešće, dođemo da toga da žena sama sebe sputava, ograde koje ona vidi su njene, ona sama ih je postavila. Savremeno poslovno okruženje postavlja mnoge izazove, ali su u suštini ti izazovi isti i za žene i za muškarce. Ne mislim da je tačno kada se kaže „Lako je muškarcima“. Razlika je samo u našem odnosu prema izazovima i načinu kako na njih odgovaramo. Te u tom smislu, ja govorim mojim klijentkinjama „Ne možeš promeniti objektivne okolnosti, ali možeš promeniti svoj doživljaj tih okolnosti.“ Naša reakcija je nešto što mi možemo da izaberemo. Pa, onda, izaberite mudro, u skladu sa svojim vrednostima, sa svojim ličnim doživljajem koji nas čini zadovoljnima. Ponekad je, uz mudrost, za taj i takav lični izbor potrebna i hrabrost. Ali, opet, i to je naš izbor.

Danas je sve više business coacheva i savetnika za bolje snalaženje i „plivanje“, što bi rekli, u poslovnom svetu. Šta je, zapravo, business coach i šta to podrazumeva?

-Najslikovitiji opis toga šta je „Coach“, našla sam u pojednostavljenom opisu sportskih lekara. Sportski lekar radi sa zdravim ljudima koji trenutno nisu u najboljoj formi. Uz pomoć sportskog lekara, sportista sanira povrede i pristupa treningu koji ga dovodi u vrhunsku formu. Upravo tako i coach daje podršku svojim klijentima da postanu najbolja verzija sebe. Dobar coach ne preuzima na sebe ulogu savetnika, jer on zna da je pravi način da klijent postigne svoj cilj, da spretno i nenametljivo prati klijenta na putu razvoja.

Business coach, na način kako se ja tim bavim, je podrška klijentim da postignu svoje ciljeve vezane za posao i karijeru. Teme koje se otvaraju su iz poslovnog okruženja, a vrlo često se u toku rada coacha i klijenta otvore i teme vezane za lični razvoj. To je potpuno razumljivo, jer sam ja veliki pristalica i zagovornik principa jedinstva i kongruentnosti – čovek treba da bude svoj i svojstven u svim svojim identitetima, dakle i u poslu i u odnosima sa bliskim ljudima.

Na koji način vi pomažete ženama i muškarcima na ovom polju, koje tehnike i alate koristite u svom radu sa klijentima?

-Moje profesionalno iskustvo mi je dalo da lako razumem pitanja i teme koje se otvaraju pred mojim klijentima, a coaching edukacija saznanje da su rešenja koja su pomogla meni, samo jedna od opcija i da za svakog klijenta treba otvorenog uma i srca da tragam za autentičnim rešenjima.

Verujem da je coaching od koristi za klijenta samo ako se odvija prema utvrdjenim profesionalnim smernicama i ako ga sa punom profesionalnom odgovornošću sprovodi kvalifikovan coach. Edukacija za coacha mora biti kontinuum, dakle nikad ne prestaje. Pri tome je izuzetno važno učiti od najboljih predavača i na osnovu stečenih znanja kreirati svoj lični coaching stil.

pozitivna-motivacija-kroz-podrsku-business-coacha-mila-marceta-vNeke od premisa coachinga se mogu naučiti, ali da bi coach mogao efikasno da ih koristi u svojoj coaching praksi, važno je da su mu te premise bliske, da ih usvoji i oseća kao svoje. Po meni, najvažnije su dve: „Svaki čovek ima sve resurse koji su mu potrebni“ i „Iza svake akcije krije se neka dobra namera.Usvajanje ove dve premise omogućava coachu da svakom svom klijentu pristupa sa poštovanjem, sa potpunom verom u klijentov uspeh i onda može biti svom klijentu bezrezervna podrška. Kako mogućnost istiske vere u premise coaching-a leži i u ličnosti coacha, jasno je da coach ne može biti svako.

Kad i kako da prepoznamo da je vreme da potražimo pomoć, savet business coacha?

Davno sam čula izreku „Učitelj se pojavi kad je učenik spreman“. Dakle, važno je znati šta je business coaching, pronaći business coacha koji nam odgovara po svom obrazovanju, iskustvu i svom coaching stilu i ostaviti sebi vremena da u nama sazri rešenost da radimo na sebi i svojoj karijeri. Coaching proces je zahtevan i traži i od klijenta i od coacha ozbiljnost i posvećenost. Iskusan coach će moći da pomogne svom klijentu da neke delove procesa završi brže i lakše, ali niko nema čarobni štapić i prava trajna rešenja zahtevaju vreme, trud i rad. Potpuno je u redu da klijent na početku coaching procesa nema potpuno jasnu viziju cilja koji želi da postigne, tu je coach da ga svojim stručnim vodjstvom dovede do jasno definisanog cilja. Ali ono što klijent mora da poseduje od početka je rešenost da se posveti radu sa coac-om. Posmatrajte coaching proces kao investiciju u sebe i svoj uspeh. A to su investicije koje se uvek isplate.

Učestvujete na godišnjem seminaru , o čemu će biti reči na vašem predavanju?

-Pre neku godinu, pročitala sam knjigu Harvija MakejaKako plivati sa ajkulama“. Knjiga ima 69 lekcija i 19 mudrosti, sve vezano za odgovor na pitanje „Kako uspeti u poslu“.  Pri prvom čitanju, pošto sam elimisala klišee, ostalo je vrednih misli i ideja koje sam korisitla i potvrdila njihovu upotrebljivost i korisnost za mene i moj posao. Ali uporedo sa tim, izkristalisala se i spoznaja da me usvajanje takvog „muškog“ modela ponašanja i, još više – razmišljanja, udaljava od mene kao žene, da ja postajem sve uspešnija, ali da mi taj uspeh ne predstavlja zadovoljstvo. Osvrnula sam se oko sebe i videla puno žena koje su uspešne po svim opšte prihvaćenim merilima uspeha, ali nemaju zvezde u očima. I tako sam počela da se bavim pronalaženjem načina da budem uspešna u poslu, ali da budem i ostanem žena, da budem svoja i da budem zadovoljna, dakle da budem sirena među ajkulama. O tome ću govoriti na seminaru i već se radujem tome.

Savet za kraj: kako postati, biti i ostati zvezda sopstvenog života?

-Negujte zvezde u svojim očima.

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook

@organvlasti
 • Are you ready for it?Pariz dočekuje Taylor Swift koja, nakon par meseci pauze, nastavlja svoju svetsku turneju 🔥
.
.
.
#erastour #taylorswoft #swifties
 • Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
 • Ide leto, naučite osnove 😂@tavernakyclades 🔥
.
.
.
#leto #grzka #caciki #tzatziki
 • Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
 • Stvarno pitamo za drugarice 😅☕️
.
.
.
#ljubiteljikafe #napravipauzu #kafa
 • Uspori.Odmori.Diši.💛
.
.
.
#malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
 • B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
 • A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Are you ready for it?Pariz dočekuje Taylor Swift koja, nakon par meseci pauze, nastavlja svoju svetsku turneju 🔥 . . . #erastour #taylorswoft #swifties
4 dana ago
View on Instagram |
1/9
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima! . . . #crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
5 dana ago
View on Instagram |
2/9
Ide leto, naučite osnove 😂@tavernakyclades 🔥 . . . #leto #grzka #caciki #tzatziki
3 sedmice ago
View on Instagram |
3/9
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
3 sedmice ago
View on Instagram |
4/9
Stvarno pitamo za drugarice 😅☕️
.
.
.
#ljubiteljikafe #napravipauzu #kafa
Stvarno pitamo za drugarice 😅☕️ . . . #ljubiteljikafe #napravipauzu #kafa
3 sedmice ago
View on Instagram |
5/9
Uspori.Odmori.Diši.💛 . . . #malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
3 meseca ago
View on Instagram |
6/9
B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
B u k v a l n o. . . . #oscars2024 #barbi #vecvidjeno
4 meseca ago
View on Instagram |
7/9
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏 . . . #zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
4 meseca ago
View on Instagram |
8/9
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
6 meseci ago
View on Instagram |
9/9
@organvlasti
 • Are you ready for it?Pariz dočekuje Taylor Swift koja, nakon par meseci pauze, nastavlja svoju svetsku turneju 🔥
.
.
.
#erastour #taylorswoft #swifties
 • Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
 • Ide leto, naučite osnove 😂@tavernakyclades 🔥
.
.
.
#leto #grzka #caciki #tzatziki
 • Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
 • Stvarno pitamo za drugarice 😅☕️
.
.
.
#ljubiteljikafe #napravipauzu #kafa
 • Uspori.Odmori.Diši.💛
.
.
.
#malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
 • B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
 • A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Are you ready for it?Pariz dočekuje Taylor Swift koja, nakon par meseci pauze, nastavlja svoju svetsku turneju 🔥 . . . #erastour #taylorswoft #swifties
4 dana ago
View on Instagram |
1/9
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima!
.
.
.
#crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
Najbolje obučene na #MetGala 2024.🔥🔥🔥Ko su bili vaši favoriti? Glasajte u storijima! . . . #crvenitepih #moda #metgala2024 #modnitrendovi #kaoizbajke
5 dana ago
View on Instagram |
2/9
Ide leto, naučite osnove 😂@tavernakyclades 🔥 . . . #leto #grzka #caciki #tzatziki
3 sedmice ago
View on Instagram |
3/9
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
Ne jedan već DVA albuma ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#TSTTPD #može #novialbum
3 sedmice ago
View on Instagram |
4/9
Stvarno pitamo za drugarice 😅☕️
.
.
.
#ljubiteljikafe #napravipauzu #kafa
Stvarno pitamo za drugarice 😅☕️ . . . #ljubiteljikafe #napravipauzu #kafa
3 sedmice ago
View on Instagram |
5/9
Uspori.Odmori.Diši.💛 . . . #malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
3 meseca ago
View on Instagram |
6/9
B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
B u k v a l n o. . . . #oscars2024 #barbi #vecvidjeno
4 meseca ago
View on Instagram |
7/9
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏 . . . #zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
4 meseca ago
View on Instagram |
8/9
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
6 meseci ago
View on Instagram |
9/9