Uspešne žene

Tea Milanković – inspirativni kreator sopstvenog života

Tea Milanković – inspirativni kreator sopstvenog života
Podeli dalje

Tea  Milanković, žena čije reči inspirišu i podstiču na pozitivne promene. U ovonedeljnom intervjuu, predstavljamo vam ženu čija će vas priča, nadamo se, ispuniti lepim emocijama i dozom odlučnosti za promenama na bolje.

 1. Za početak, recite nam nešto više o sebi, predstavite se našim čitateljkama.

Ako bih se predstavila kao astrolog rekla bih da sam Devica-Strelac, sa Mesecom u Strelcu i Suncem u devetoj, strelčevskoj kući, što bi pre svega značilo da sam optimista. Međutim, taj moj Strelac je namerio da nacilja svoju metu, pa me oduvek vodi ka različitim horizontima, dubinama, širinama i visinama, tražeći sve preciznije svoj cilj. A u međuvremenu Devica u meni šapuće da sve to što na tom Putu otkrijem pre svega treba da služi čoveku, jer Device vole da sve bude korisno i vrlo praktično, primarno drugima. Na ovaj način bih mogla sebe da predstavim kao avanturistu svesti sa misijom dekodiranja Života. Moje duboko uverenje je da smo svi mi ovde da dekodiramo, spoznamo svu veličanstvenost Kreacije, i da prepoznajući sve unutrašnje i spoljašnje horizonte zaista spoznajemo svrhu našeg Bića – da smo mi savršeni deo savršenog univerzuma, baš takvi kakvi jesmo. A onda – da to u svakodnevici i živimo. Kroz tehnike energetske psihologije i astrohealinga ja pronalazim jezik da živim svoju svrhu, prenoseći u svakodnevnom radu sa klijentima i učenicima taj Strelčevski duh koji kaže da je sve baš tako kako treba da bude, i da smo mi Kreatori sopstvenog života.

 1. Imate prilično raznovrsna interesovanja i dostignuća. Kako se diplomirani ekolog obreo u svetu energije, astrologije?

Moj prvi izbor fakulteta je bio Pejzažna arhitektura i hortikultura. Oduvek sam želela da se bavim biljkama i cvećem, međutim pre nego što sam otkrila cvetne esencije sa kojima sada radim, imala sam viziju svoje cvećare i aranžiranja najlepših buketa. I tako sam upisala ovaj fakultet na kom sam tri godine išla sve dalje od svoje želje i ideje. Na trećoj godini sam shvatila da estetika ne vredi ukoliko ne postoji etika, i tu sam donela jednu od najvažnijih odluka u svom životu a to je da ja ne moram da radim ništa samo forme radi, već da je moj izbor da budem i radim ono što ja jesam. A ja sam oduvek bila zainteresovana za samu kreaciju života, i još kao dete sam komunicirala sa drugima energetskim jezikom, pitajući se uvek zašto se nešto dešava, odakle dolaze sve ideje i zbog čega sve mora baš tako a ne nekako drugačije. Sledeća stepenica je bila primenjena ekologija, gde sam vrlo brzo postala i asistent na ekologiji svesti i ekološkoj etici. Paralelno sa ovim fakultetom počinje i moje intenzivno obrazovanje u polju energetskih nauka i umetnosti u Francuskoj i Španiji. Tu otkrivam svu veličanstvenost jezika simbola i energije kroz istraživanje nesvesnih uverenja i mehanizama čovekove psihe, kao i kolektivnog nesvesnog. Kako je ovaj jezik energija meni oduvek bio blizak, ali ne i jednostavan za komuniciranje sa drugim ljudima tražila sam među-jezik, koji će mi omogućiti da se izrazim tako da me i drugi razumeju i čuju. Tako je astrologija ušla u moj život.

 1. Šta je energetska astrologija i kako ovaj sistem funkcioniše?

Astrologija je fenomenalna nauka. Međutim, mene nikada nije interesovala njena mogućnost predviđanja jer je moje duboko uverenje da smo mi kreatori, i da ukoliko imamo želju da se nešto ostvari to znači da imamo i potencijal da je kreiramo. Pitanje je bilo samo kako. Energetska astrologija je sistem koji prepoznaje da je u osnovi svega energija a jezik energija su emocije. Svaka od emocija oživljava jedan aspekt Kreacije, odnosno jedan deo našeg bića. Kada naučimo da govorimo ovaj jezik, mi imamo sposobnost da komuniciramo sa našim Bićem i da znamo da oslušnemo šta znači kada smo tužni, kada imamo grižu savest, kada smo nesigurni, a šta kada smo motivisani, radosni, odlučni… ovo je sistem koji nam omogućava da prepoznamo da imamo ključeve u svojim rukama, i da ukoliko izaberemo, možemo otključati svoje najveće potencijale. U njima se krije istinska sreća. Na primer, kada smo nesigurni, i nemamo dovoljno samopouzdanja, hrabrosti, možemo prepoznati da nam ove emocije ukazuju da se na nivou trećeg energetskog centra nalazi blokada. Ovaj centar obuhvata naš stomak, želudac, jetru, žuč, slezinu, pa takođe i na nivou fiziologije možemo imati problem (ukoliko dovoljno dugo ignorišemo emotivne signale tela). Energetska astrologija povezuje ovaj centar sa simbolikom Sunca, koje u astrologiji predstavlja svest o sebi. Tako, jednom kada lokalizujemo problem, možemo izabrati set tehnika koje nam omogućavaju da disbalans dovedemo u balans. Kada je ovaj centar u balansu tada prepoznajemo ko smo, možemo da se pouzdamo u sebe, lagano varimo hranu (i sve energije) a odatle osećamo hrabrost da budemo baš ono što jesmo, ni manje ni više od toga.

 1. Ostajemo na polju energije i pričamo o energetskoj psihologiji; u čemu se razlikuje od tradicionalnih tipova psihologije i o kakvom vidu isceljenja ovde govorimo?

Energetska psihologija je nauka koja spaja moderne psihološke pristupe sa drevnim znanjima o funkcionisanju čovekovog celokupnog bića. Ključ je u prepoznavanju da je naša fiziologija odraz naših uverenja, odnosno psihe. A jezik naše psihe su, opet, emocije, koje nam ukazuju na ravnotežu u našim energetskim tokovima. Zahvaljujući metodama energetske psihologije vrlo brzo možemo detektovati gde i kada se desio energetski zastoj, šok ili trauma koja ukoliko stvara blokadu znači da još uvek nije metabolisana. Na konsultacijama ja uvek kombinujem astrološku kartu i energetsku psihologiju. Astrologiju koristim kao mapu za otkrivanje potencijala sa jedne i „ahilove pete“ sa druge strane, odnosno ona mi daje uvid u energetski identitet osobe. Cilj je uvek da klijent živi na nivou svog punog potencijala. Tehnike energetske psihologije zatim omogućavaju da učinimo da naša energija radi za nas, odnosno da ne skreće u ćorsokake (nasleđene ili stečene blokade) već da ide autoputevima ka svom cilju. Energetska psihologija je orjentisana ka preuzimanju svesti o Sebi, jer tek kada prepoznamo ko smo možemo i odlučiti kuda i kako idemo.

 1. Kakva je Tea privatno, kad ne radi sa klijentima, kad ne drži treninge i seanse, kad ne pomaže drugima? Šta vas opušta, čemu se radujete, šta radite u slobodno vreme?

Moja najveća radost je kreacija. Volim da pišem, da čitam i obožam filmove. Lagano se teleportujem u priču i odatle istovremeno proživaljavam neka druga iskustva (tako da biram filmove isključivo sa happy endom). Mada, iskreno…ja najviše volim da prenosim moje iskustvo otkrivanja života i da inspirišem druge da to isto rade. Ne samo ponekad – već uvek i u svim situacijama. Na najmanjem, svakodnevnom, osnovnom nivou ličnog mikrokosmosa pa sve do onog najvećeg univerzalnog, makrokosmosa gde prepoznajem, i prenosim drugima to prepoznavanje da smo svi mi ćelija jednog Univerzalnog čoveka, a pre svega jedna iskra svesti naše Planete Zemlje. Tako da, privatno ja opet isto radim…a to je i ukodirano u arhetipu Device u kojoj imam čak tri planete.

 1. Učestvujete na godišnjem seminaru Veliki plavi krug i u njemu zvezda, o čemu će biti reči na vašem predavanju?

Moja ideja je da prenesem kroz svoje lično iskustvo kao i iz iskustva u radu sa klijentima važnost prepoznavanja sopstvenog identiteta. Konkretno ću pokazati tehnike koje svako  može da primeni, ukoliko odabere da zaista postavi sebe u centar svog velikog plavog kruga. Jer, ponekad mi umislimo da smo posmatrači svog života, i da nam se stvari i okolnosti dešavaju, i da neko drugi možda i ima moć da nešto promeni..ali ne i mi. Međutim, kada pronađemo svoj centar kruga, i kada prepoznamo da je krug uvek u pokretu, tada je samo pitanje da li ćemo naučiti da pratimo taj pokret i da oslušnemo muziku našeg života. U tom trenutku  život postaje igra, koja može imati svoje uspone i padove, ali važno je da smo mi zvezda te igre i da znamo da smo mi ti koji biramo korake, pesmu i ritam. Na seminaru nećemo plesati (za sad) ali ću pokazati da kroz vrlo praktične alatke možemo načiti kako da se oslonimo sami na sebe. Uvek.

 1. Savet za kraj: kako postati, biti i ostati zvezda sopstvenog života?

Verovati da sve što se dešava jeste za naše najveće dobro, i da nas Univerzum uvek podržava. I razvijanje podržavajućih navika. Poverenje u život.

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook

@organvlasti
 • Uspori.Odmori.Diši.💛
.
.
.
#malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
 • B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
 • A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
 • Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
 • Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
 • Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
 • Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
 • Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊
.
.
.
#letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
Uspori.Odmori.Diši.💛 . . . #malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
2 meseca ago
View on Instagram |
1/9
B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
B u k v a l n o. . . . #oscars2024 #barbi #vecvidjeno
3 meseca ago
View on Instagram |
2/9
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏 . . . #zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
3 meseca ago
View on Instagram |
3/9
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
5 meseci ago
View on Instagram |
4/9
Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
Šta je smešno? . . . #mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
6 meseci ago
View on Instagram |
5/9
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏 . . . #petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
7 meseci ago
View on Instagram |
6/9
Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
Kristina je istinska #goat Grej anatomije. . . . #mozenamse #ljubavje #mozeiovako
7 meseci ago
View on Instagram |
7/9
Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
Objasnila 💓 . . . #barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
9 meseci ago
View on Instagram |
8/9
Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊 . . . #letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
9 meseci ago
View on Instagram |
9/9
@organvlasti
 • Uspori.Odmori.Diši.💛
.
.
.
#malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
 • B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
 • A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
 • Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
 • Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
 • Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
 • Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
 • Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
 • Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊
.
.
.
#letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
Uspori.Odmori.Diši.💛 . . . #malestvari #predah #samomezno #zivotinje #preporukadana #diši
2 meseca ago
View on Instagram |
1/9
B u k v a l n o.
.
.
.
#oscars2024 #barbi #vecvidjeno
B u k v a l n o. . . . #oscars2024 #barbi #vecvidjeno
3 meseca ago
View on Instagram |
2/9
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏
.
.
.
#zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
A ako te ni ne prati, a isprati svaki tvoj story?Veza u najavi 😎Dodaj u komentaru svoje story situacije, a mi ćemo ti dati delulu prognozu 😏 . . . #zabavljanje #instadejt #instagrampravila #drustvenemreze #ljubavje #organvlasti #instagrambonton
3 meseca ago
View on Instagram |
3/9
Mood.
.
.
.
#ljubavje #mozenamse
Mood. . . . #ljubavje #mozenamse
5 meseci ago
View on Instagram |
4/9
Šta je smešno?
.
.
.
#mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
Šta je smešno? . . . #mozeiovako #zenskapodrska #mozenamse #zenezenama #twittercitati #poukadana
6 meseci ago
View on Instagram |
5/9
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏
.
.
.
#petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
Raspoloženje petkom.Pošalji osobi koju prepoznaješ u objavi 😏 . . . #petak #raspolozenje #ljubiteljikafe
7 meseci ago
View on Instagram |
6/9
Kristina je istinska #goat Grej anatomije.
.
.
.
#mozenamse #ljubavje #mozeiovako
Kristina je istinska #goat Grej anatomije. . . . #mozenamse #ljubavje #mozeiovako
7 meseci ago
View on Instagram |
7/9
Objasnila 💓
.
.
.
#barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
Objasnila 💓 . . . #barbietim #zenskapodrska #mozeiovako #timbarbie
9 meseci ago
View on Instagram |
8/9
Omiljena letnja destinacija?Bilo gde gde je more 🌊 . . . #letovanje #vitaminmore #vodicute #leto2023
9 meseci ago
View on Instagram |
9/9