Uspešne žene

Dr Lea Imširagić – alternativnom medicinom do celovitosti i isceljenja

Dr Lea Imširagić – alternativnom medicinom do celovitosti i isceljenja
Podeli dalje

Naša današnja gošća je dr Lea Imširagić, žena koja svojim višestrukim talentima i stručnošću pomaže ljudima da uzmu život u svoje ruke i kreiraju ga na jedan bolji, kvalitetniji način.

1. Medicina, astrologija, akupunktura, energetska psihologija i astrologija. Kako neko odluči da ima tako raznovrsna interesovanja i različite, a opet jednako interesantne sfere?

Verovatno je za sve to je najvećim delom zaslužan moj podznak Strelac koji daje potrebu za stalnim učenjem i spoznajama kroz putovanja i spolja i unutra. Tako je i moj život jedan lep spoj putovanja po našoj divnoj planeti i putovanja kroz uvek nova učenja. Ono što je zajedničko svim ovim znanjima je mogućnost da prikažu kompleksnost čoveka i njegovo istovremeno življenje na više ravni istovremeno, jer mi nismo samo bića od kostiju i mišića, niti smo samo misleća bića, već smo i emotivni, duhovni, pa smo čak povezani i sa dimenzijama vremena i prostora van granica pojmljivih logičnom umu i to je sve izuzetno zanimljivo i uzbudljivo za otkrivanje.

dr-lea-imsiragic-v1

2. Na koje načine nam pomaže alternativna medicina? Do kakvih odgovora dolazimo pomoću energetske astrologije ili psihologije?

Alternativna medicina nam pomaže da sebe sagledamo na svim ravnima na kojima postojimo, i tako sebe iselimo od unutra ka spolja, što znači da ćemo pred toga što ćemo se osloboditi datih fizičkih ili emotivnih simptoma doživeti veću spoznaju sebe i samom tim biti mnogo sretniji i efikasniji u svom životu, jer ćemo prepoznati i živeti više onoga što u sebi imamo.

Eneregetska astrologija i energetska psihologija nam otkrivaju da je ceo Univerzum u nama i da smo mi zaista Mikrokosmos, te kada sagledamo naš horoskop kao energetsku mapu ili životni GPS tada vidimo da je za sve što želimo da promenimo postoji emotivni „prekidač“ u nama. U tom smislu energetska strologija je odlična dijagnostička metoda koja pokazuje gde u našem telu i emocijama treba napraviti veći balans, a energetska psihologija daje konkretne tehnike preko čakri i meridijana kako.

3. Kako znati da je vreme da potražimo pomoć i podršku kakvu nudi neko sa vašim bogatim znanjem i iskustvom?

dr-lea-imsiragic-vJa verujem da su moji klijenti oni koji koji žele aktivno da se uključe u kreiranje svog života. To mogu biti početnici u radu na sebi i razvoju svog potencijala, oni koji su prepoznali neke ponavljane obrasce kojih žele da se reše, ali i svi oni koji već dugo primenjuju razne tehnike razvoja ljudskog potencijala, a žele da im povećaju efekat. Što se tiče vremena kada je potrebno potražiti podršku – to je bilo koji trenutak u životu osobe kada odluči da je spremna da „zaroni“ malo dublje u sebe i da dobijene uvide i znanje sada i svakodnevno krene da primenjuje i svakodnevno živi.

4. Pored svega navedenog, vi ste i sertifikovani Bahov praktičar. Na koji način radite sa svojim klijentima i kako im ovom tehnikom i metodama pomažete da srede svoje emotivno stanje, reše neki problem, pronađu unutrašnji mir?

Mi smo emotivna bića te rad na dovođenju u balans sebe i svog života u mom radu pored primene energetskih vežbi, podrazumeva i korišćenje cvetnih esencija za dati energetski centar (čakru). Ako je nešto blokirano u našem životu, to znači da postoji emocija koja blokira tok da to dođe do nas. Ja pomažem klijentima da razumeju da je sve što potrebno samo da dato mentalno- emotivno stanje vratimo u balans, na primer da nestrpljenje i impulsivnost budu ono što u balansu jesu- brzina, pionirski duh i ljubav ka uvek novom.

5. Učestvovali ste na godišnjem seminaru Veliki plavi krug i u njemu zvezda, o čemu je bilo reči na vašem predavanju?

Moje predavanje je bilo o tome kako da razvijemo stabilno samopouzdanje, kako da dođemo do potpune jasnoće o tome ko smo, šta želimo i gde i kako da pronađemo hrabrost da to svakodnevno i živimo.

6. Savet za kraj: kako postati, biti i ostati zvezda sopstvenog života?

Tako što ćemo primeniti pravu strategiju i razumeti da mi ne možemo da postanemo savršeni, već da mi jesmo savršeni i da samo treba da se dovoljno opustimo da to i vidimo. Dovoljno je za početak da se zapitamo – kako da postigneš to što jesi? Odgovor je da to budeš. Što je naše spontano stanje kada se oslobodimo priča koje stalno sebi pričamo o tome šta nismo. Svako može da se seti da stvarno ko je, aja obožavam da budem vodič ljudima na tom putovanju ka središtu Sebe.

Save


Podeli dalje

Facebook