Uspešne žene

Žene u WordPressu – snaga koja pokreće sve(t)

Žene u WordPressu – snaga koja pokreće sve(t)
Podeli dalje

Znate li koliko žene u WordPressu doprinose jačanju i razvoju ove popularne platforme? A znate li kako i vi možete postati deo iste i to još danas?

WordPress je open source platforma na kojoj danas funkcioniše više od 27% sajtova na svetu i neizostavni je sastojak u receptu za uspeh na stotine hiljada freelancera, preduzetnika, agencija, IT firmi, medija i svih onih koji – na bilo koji način – koriste internet i sve njegove raspoložive alate u svakodnevnom poslu i radu. Zvuči komplikovano? Pa, i ne baš.

WordPress kao platforma pruža nepregledne mogućnosti za lični i profesionalni razvoj, bilo da ste učenica, studentkinja, domaćica, mama, inženjerka, doktorka, kafe-kuvarica, fotograf, vaspitačica ili šta bilo iz lično-poslovnog miljea. Sve ono što volite, sve ono što radite možete iskazati kroz WordPress, bilo kao IT stručnjak gde ćete radom na unapređenju ove platforme ili osmišljanjem novih tema i pluginova pokazati svoju stručnost, bilo pokretanjem bloga/sajta/portfolija svojih radova, proizvoda, usluga, fotografija, videa i slično.

Da sve ne bude samo na priči, možete videti i iz mog ličnog primera za koji sam imala priliku i čast da podelim sa mnogim zainteresovanim ljudima u zemlji i inostranstvu:

Zašto sve ovo pišem?

 

Lokalna WordPress Srbija zajednica danas broji gotovo 4.500 članova, od čega su svega četvrtina žene, što je brojka koju bi trebalo promeniti. Imaju svoj web sajt, Twitter nalog i Facebook grupu gde su najaktivniji i u okviru koje možete pronaći odgovore na sva relevantna pitanja, pomoć u radu i/ili pokretanju sopstvene WordPress priče.

Možda baš među vama postoji nova Lady Ada Lovelace, ćerka čuvenog pesnika Lorda Bajrona, matematičarka i prvi programer – ne žena programer – već prvi programer u istoriji koji je napisao prvi kompjuterski kod, odnosno algoritam koji je upotrebljen u radu jedne mašine, kojoj bi se sigurno dopao slogan WordPressa Code is poetry. Ili nova Arianna Huffington, novinarka i osnivač medijskog mogula Huffington Post. A možda ste nova Helen Hou-Sandí, WordPressov Lead Developer i pijanistkinja po struci, ili bilo koja od ovih divnih žena pomenutih o odličnom članku na blogu GoDaddyja. Ne znate dok ne pokušate i ne testirate svoje granice, je l’?

Ako tek počinjete sa radom u internet okruženju, ako ste iskusni IT-jevac ili majstor u kreiranju sadržaja; ako želite da promenite posao ili započnete nešto sasvim novo, postanite deo WordPress Srbija zajednice i posetite WordCamp Belgrade 2017, konferenciju namenjenu edukaciji, inspiraciji i motivaciji za rad na internetu. #WCBGD (što je zvanični hashtag konferencije) se ove godine organizuje po treći put uz podršku WordPress Fondacije koja prati, podržava i pomaže u realizaciji ovakvih događaja širom sveta.

I, ako vas je iole inspirisao ovaj tekst i najava za WordCamp Belgrade 2017, pozivam vas da i vi budete deo ove dobre priče, jedne odlične prilike za lični i profesionalni razvoj. Više o samoj konferenciji i prethodnim predavanjima potražite na zvaničnom sajtu, dok svoju kartu možete rezervisati na ovom linku.

A za kraj, tražeći nešto drugačije, nešto posebno i važno čime bih završila ovu priču, jeste li znale da su upravo žene u WordPressu zaslužne za to što je verzija 4.7 ugledala svetlost dana ili što se revizija pluginova redovno obavlja, što uopšte postoje WordCampovi i meetupi, što postoji knjiga WordPress For Dummies, što je WordPress preveden na više od 60 jezika sveta i još mnogo, mnogo toga? Budite i vi deo ove impresivne statistike, ostavite svoj trag i doprinos, pokrenite neku svoju priču koja će inspirisati i pokrenuti neke druge žene.

Save

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook