Food Revolution

Bez reklama slatkiša deci ispod 12 godina!

Bez reklama slatkiša deci ispod 12 godina!
Podeli dalje

Lepe vesti stižu iz Amerike: konditorske kompanije podržale akciju bez reklama slatkiša deci ispod 12 godina!

 

U jeku globalne inicijative za borbu protiv previše šećera u svakodnevnoj ishrani dece, ovaj potez naišao je na veliko odobravanje. Kako saznajemo iz saopštenja CBBB-a (organizacije za promociju kvalitetnih biznisa i humanitarnih organizacija), u saradnji sa Nacionalnim Udruženjem Poslastičara, pokrenuta je samoinicijativna i neobaezujuća inicijativa za odgovornije promotivno reklamiranje usmereno ka deci i akciju je podržalo 6 velikih konditorskih kompanija:

 

  • Ferrara Candy Company
  • Ghirardelli Chocolate Company
  • Jelly Belly Candy Company
  • Just Born Quality Confections
  • The Promotion in Motion Companies, Inc.
  • R.M. Palmer Company

 

Ove kompanije su javno obećale da svoje proizvode neće reklamirati deci mlađoj od 12 godina, niti u školama deci od predškolskog uzrasta pa do VI razreda. Na ovaj način, pridružuju se 6 drugih kompanija koje su već objavile da svoje proizvode neće reklamirati direktno deci: American Licorice Company; Ferrero USA; The Hershey Company; Mars, Incorporated; Mondelez International i Nestlé.

bez-reklama-slatkiša-deci-ispod-12-godina-v

Jessica Almy, savetnica iz Centra za naukuu interesu javnosti pohvalila je potez ovih kompanija.

 

„Nije prikladno da se slatkiši reklamiraju deci. Deca su podložna reklamama i ne treba im podsticaj da jedu slatkiše koji promovišu dijabetes, gojaznost, karijes i druge zdravstvene probleme. Zato pozdravljamo potez ovih kompanija na odluci da deci ispod 12 godina ne reklamiraju svoje proizvode i pozivamo i ostale kompanije da se pridruže ovoj inicijativi“.

 

Pomenute kompanije predstavljaju većinu proizvođača slatkiša u Americi i ovaj potez je jedan ozbiljan korak napred ka tome da naša deca imaju što kvalitetniju ishranu u detinjstvu.

Jasno nam je da sve polazi od kuće i da je uloga roditelja u formiranju dečijih navika u ishrani od presudnog značaja, međutim, ovakvi i slični potezi znatno pomažu da to formiranje bude kvalitetnije i uspešnije.

 

Ostaje nada da će potezi ovih kompanija inspirisati i ostale brendove da krenu tim putem i podrže inicijativu odgovornijeg promovisanja svojih proizvoda, naročito prema deci.


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook