Food Revolution

Taksa na šećer u sokovima u Velikoj Britaniji

Taksa na šećer u sokovima u Velikoj Britaniji
Podeli dalje

Taksa na šećer u sokovima, ideja koju već neko vreme lobira Jamie Oliver, danas je najavljena i predstavljena u britanskom parlamentu.


George Osborne je u današnjem izlaganju u parlamentu najavio taksu na šećer u sokovima kao što su Coca Cola, Red Bull ili Irn Bru, obećavši da će prikupljen novac biti usmeren na obezbeđivanje više sportskih sredstava za škole.

Britanski kancelar je u svom predstavljanju novog budžeta za 2016. godinu najavio i ovu taksu, rekavši da nije spreman da pogleda svoju decu i kaže da su znali za problem sa slatkim pićima i da su znali da izazivaju bolesti, ali da su ustuknuli pred teškim odlukama i nisu uradili ništa tim povodom.

taksa-na-šećer-u-sokovima-v

Kompanije koje će biti pogođene ovom taksom imaće period od 2 godine da se pripreme i promene/usklade svoje proizvode u skladu sa predloženim limitom u količini šećera koju bezalkoholna pića i sokovi mogu da imaju.

Jamie Oliver je među prvima podelio ovu važnu vest – ne samo za Veliku Britaniju, već i za čitav svet jer se na ovaj način menja svest država i ukazuje da je neophodno uvesti strožije i kvalitetnije propise za zdraviju ishranu dece i odraslih.

 

We did it Sugary drinks tax in the budget ?

Posted by Jamie Oliver on Wednesday, March 16, 2016

 

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook