Food Revolution

Da li je budućnost medicine u hrani?

Da li je budućnost medicine u hrani?
Podeli dalje

Da li je budućnost medicine u hrani i da li hrana leči? Sudeći po istraživanjima i otpočetim programima u svetu – vrlo verovatno!

 

Studenti medicinskog fakulteta u Luizijani, na prvoj i drugoj godini imaju i časove kuvanja u sklopu svog obrazovanja i prvi su fakultet u Americi koji ima zvaničan program kuvanja i stalnog profesora – profesionalnog kuvara među nastavnim osobljem.

Kuvanje na medicinskom fakultetu – zašto?

Program je razvijen sa školom kuvanja Johnson & Wales sa ciljem da se pomogne doktorima u što boljem i potpunijem davanju zdravstvenih saveta pacijentima. Namera svih uključenih u program jeste bolje razumevanje i komunikacija između doktora i pacijenata, što bi trebalo da utiče na smanjenje gojaznosti koja je postala globalni problem protiv kojeg se treba ozbiljno boriti.

Ovaj neobičan program otpočet je 2012. godine i postigao takav uspeh da se do danas prijavilo 16 medicinskih i 2 nemedicinske škole da ga uvrste u svoj nastavni plan! I ne samo to, procene kažu da oko 10% američkih medicinskih škola u sklopu nastavnog  plana  uči decu kuvanju po programu prve škole – Tulane University School of Medicine.

 

Program vodi dr Tim Harlan koji je ujedno i kuvar a, pored edukacije za studente, obezbeđuje i sertifikovane treninge za doktore, asistente, medicinsko osoblje, farmaceute i nutricioniste.

U svetlu nedavnih lokalnih dešavanja, šta vi mislite o ovome – da li je budućnost medicine u hrani?


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook