Food Revolution

Zdrav doručak daje bolje rezultate u školi

Zdrav doručak daje bolje rezultate u školi
Podeli dalje

Posle ovoga više nećete preskakati najvažniji obrok: zdrav doručak povezan sa boljim rezultatima u školi!

 

Nedavno istraživanje pokazalo je da zdrav doručak utiče na bolje akademske rezultate. Eksperti za javno zdravlje na univerzitetu Cardiff koji su vršili istraživanje izjavili su kako njihovi rezultati predstavljaju jasan dokaz o direktnoj vezi između doručka i obrazovnog nivoa.

Kako izveštava Guardian, istraživanje koje je objavljeno u Public Health Nutrition žurnalu navodi da su šanse za postizanje natprosečnog rezultata u testovima kod 11-godišnjaka duplo veće kod onih učenika koji su jeli doručak, u odnosu na one koji nisu.

zdrav-doručak-daje-bolje-rezultate-u-školi-v
Istraživanje je obuhvatalo 5000 dece uzrasta 9-11 godina iz više od 100 osnovnih škola u Velsu kako bi se dovele u vezu navike u ishrani sa uspehom u školi i da li zdrav doručak poboljšava njihove performanse.

 

Ovi rezultati nisu samo jasan dokaz važnosti zdrave ishrane i nepreskakanja doručka, već predstavljaju i pokazatelj obrazovnim i zdravstvenim institucijama da se ozbiljnije pozabave ishranom dece i mladih u školama.

 

Shvatajući važnost ishrane i nepreskakanja obroka, sve više osnovnih škola u Velsu i Velikoj Britaniji uvodi doručak za svoje učenike; ne tako davno, škole u Srbiji su imale školske kuhinje u kojima su deca imala obroke i užine – a šta nam deca danas jedu i kako se hrane?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook