Food Revolution

Food Revolution Day 2017

Food Revolution Day 2017
Podeli dalje

Food Revolution Day 2017 održaće se u manjem nego očekivanom obimu širom sveta 19. maja. Ove godine, podrška i inicijativa za obeležavanje ove značajne akcije izostaće od Velike Britanije i samog Jamiea Olivera, a evo i zašto.


Ove godine, zvanično obeležavanje Food Revolution Day 2017 inicijative neće biti održano u Velikoj Britaniji zbog toga što se, svega dve nedelje od tog datuma, održavaju vanredni izbori i sva pažnja medija i interesnih grupa usmerena je ka ovom političkom događaju. Iz tog razloga, Jamie Oliver i njegova fondacija odlučili su da ovogodišnju kampanju i njeno globalno obeležavanje koje se tiče prenaglašenog reklamiranja brze hrane pomere za neki kasniji period, kako bi njen sam uticaj imao više prostora i odjeka u medijima i šire.

Sa druge strane, obeležavanje akcije na lokalnim nivoima ostaje kako je i planirano, samo bez zvaničnog materijala za samu kampanju.

Ovaj potez je iznenadio mnoge Food Revolution ambasadore – uključujući i mene – iz razloga što nismo smatrali da jedan politički događaj, pa makar to bili i izbori, treba da utiče – a kamoli pomera – ovako važnu globalnu inicijativu koja ima za cilj da se izbori sa dečijom gojaznošću i dijabetesom.

Food Revolution Day je u Srbiji po prvi put obeležen 20. maja prošle godine, u krugu medija i bliskih prijatelja portala Organ Vlasti i, ujedno, ljudi koji podržavaju ideju o zdravoj ishrani i edukaciji dece o tome kako da donose pravilne odluke po pitanju sopstvene ishrane i zdravlja. Ove godine, Food Revolution Day 2017 biće obeležen online, uz poziv svim zainteresovanima da na svoje Twitter/Facebook/Instagram naloge okače status/fotografiju sa hashtagom #FoodRevolutionDayRS #FoodRevolution i tako podrže ovu humanu ideju koju je Jamie Oliver pokrenuo još 2012. godine.

Za deset najkreativnijih objava, pripremila sam poklone – znake pažnje – u vidu štampane knjige Jamievih recepata koje deca, ali i odrasli, mogu pripremiti u svom domu. Knjiga je nastala u saradnji sa partnerom prošlogodišnje akcije Organicnet.co i verujemo da će vam koristiti kao pomoć i inspiracija u pripremi zdravih obroka za vas i vaše porodice.

Dajmo primer svojoj, ali i deci širom naše zemlje kako se treba odnositi prema sebi i svom zdravlju, pokažimo im kako da se zdravo hrane i na koji način da povedu računa o svojoj ishrani, budimo promena koju želimo da vidimo u svetu oko nas – a i šire.

19. maj Food Revolution Day 2017 neka postane dan od kojeg ćete i vi sami (ako do sad to već niste) početi više da vodite računa o sebi i načinu ishrane, budite sami sebi – ali i onima oko vas – pokretač i pozitivna inspiracija za pravljenje zdravih izbora. Vidimo se i motivišemo na mrežama uz hashtagove #FoodRevolutionRS i #FoodRevolution!

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment