Food Revolution

Aplikacija otkriva koliko šećera sadrži hrana koju volite!

Aplikacija otkriva koliko šećera sadrži hrana koju volite!
Podeli dalje

U Britaniji se pojavila aplikacija koja otkriva koliko šećera sadrži rana koju volite, koju je osmislio engleski Institut za javno zdravlje.

 

Aplikacija je dostupna za iOS i Android telefone, a radi tako što skeniranjem koda na više od 75.000 proizvoda možete saznati tačno koliko kocki šećera se nalazi u svakom od njih!

Ova besplatna aplikacija je deo nacionalne kampanje Change4Life sa ciljem edukovanja najmlađih o štetnosti nekih namirnica koje inače vole da konzumiraju i nuđenjem zdravijih alternativa kako bi se smanjila gojaznost i rizik od dijabetesa tip 2.

Prema podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje, deca u Velikoj Britaniji unose 3 puta veće količine šećera od maksimalno preporučene doze i aplikacija koja otkriva koliko šećera sadrži hrana je samo jedan od vidova borbe protiv ovih ozbiljnih zdravstvenih problema – slično kao i Jamie Oliver sa svojom Food Revolution Day globalnom akcijom.


 

Nažalost, aplikaciju nije moguće preuzeti ako niste u UK app storeu, srećom, tu je sajt na kojem se nalazi obilje informacija i podataka iznetih na (deci) zanimljiv i koristan način te iskoristite priliku da se dodatno edukujete kako biste im objasnili štetnosti svega onoga što inače vole da grickaju i piju i ponudite im zdravije alternative.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook