Food Revolution

Nedelja bez mesa – prihvati izazov

Nedelja bez mesa – prihvati izazov
Podeli dalje

Prihvati izazov i neka ova nedelja bude i tvoja nedelja mesa. Evo o čemu se radi.

Znate li da odluke koje pravite i donosite imaju moć da naprave stvarne promene? Možete li izazvati sebe da se odreknete mesa na nedelju dana i otkrijete šta to sa sobom donosi?

Zašto?

Prihvati avanturu otkrivanja čitavog jednog novog sveta hrane bez mesa, novih i zanimljivih recepata i načina pripreme hrane i samo pomisli kako jedan dan u nedelji može napraviti promene u svetu, a kamo li čitava nedelja.

nedelja-bez-mesa-v
Nedelja bez mesa je australijska godišnja inicijativa koja se održava od 1. do 8. avgusta, a ima za cilj da se jede manje mesa i povede više računa o sebi, svom zdravlju i zaštiti životne okoline. Ova inicijativa podstiče učesnike da se odreknu mesa na nedelju dana i, kroz sponzorstva, prikupe novac za lečenje i podršku obolelih od raka creva. Inicijativa nedelja bez mesa otpočela je 2013. godine, a od 2015. godine, Australiji se pridružila i Velika Britanija, na čelu sa Jamieom Oliverom.

nedelja-bez-mesa-v2
Kako i zašto vi možete doprineti akciji?

Ako želite da se osećate dobro, da poboljšate svoju i ishranu svoje porodice, naučite više o balansiranoj ishrani i isprobate nove recepte, pridružite se akciji tako što ćete odustati od mesa na nedelju dana. Isprobajte neke od recepata koji su podelili kuvari koje znamo i volimo ili spremite neke sasvim vaše; pozovite porodicu i prijatelje da vam se pridruže u ovoj zdravo-korisnoj avanturi i zajedno pravite zdrave izbore.

nedelja-bez-mesa-v1
Konzumiranjem previše mesa, povećavate rizik od dobijanja srčanih bolesti, osteoporoze, bolesti bubrega i nekih vrsta kancera. Zato, šta je jedna nedelja naspram decenija zdravog života? Na sajtu Meat Free Week pronaći ćete obilje informacija o svemu što vas zanima, kao i više nego korisne i ukusne recepte koje možete pripremiti tokom ove nedelje. A za više inspiracije, možete ih zapratiti na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

 

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook