Food Revolution

Online časovi fizičkog?

Online časovi fizičkog?
Podeli dalje

Ali, zašto? Online časovi fizičkog možda zvuče kao da su sa Njuza, međutim, u pitanju je stvarni pilot projekat koji počinje od jeseni.

 

Pod parolom „U digitalnom vremenu, sve se može naći online, pa tako i obrazovanje„, Virtuelna Javna Škola u Severnoj Karolini od septembra pokreće pilot projekat – online časovi fizičkog kao vid dodatne pomoći učenicima koji kaskaju sa gradivom ili, prosto, žele da unaprede svoje fizičke sposobnosti.

online_časovi_fizičkog_v1

Kako, molim?

Da, dobro ste pročitali. U saopštenju objavljenom na sajtu NC virtuelne škole, jasno stoji kako (između ostalog) ovaj vid online edukacije „učenicima omogućava vredno iskustvo fizičkog vaspitanja u srednjoj školi„.

Kako uopšte funkcionišu online časovi fizičkog?

Khm; nastavnici će obezbediti video prezentaciju fizičkih aktivnosti koje će učenici vežbati kod kuće i snimati/praviti svoj video portfolio koji će slati nazad nastavnicima na ocenjivanje. Mmm, da – kamera, srednjoškolci, sportska oprema, odrasli.. Ne, ne vidim šta bi tu moglo poći naopako.

online_časovi_fizičkog_v
Ako se pokaže kao delotvoran, ovaj program će se primenjivati u čitavoj državi, što će svakako doprineti jačanju timskih sportova i socijalizaciji. O borbi protiv dečije gojaznosti da ne govorimo, zar ne?

U vreme kada 42 miliona dece ispod 5 godina ima problem sa gojaznošću, neko iz obrazovanja smatra da je poželjno i dobro uvesti virtuelne časove fizičkog vaspitanja? Stvarno?


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook