Food Revolution

Tesco izbacuje slatke sokove iz svojih radnji!

Tesco izbacuje slatke sokove iz svojih radnji!
Podeli dalje

Veliki lanac supermarketa Tesco izbacuje slatke sokove iz svojih radnji, kao deo borbe protiv gojaznosti kod dece!

 

Prema pisanju britanskog Telegrafa, ovaj gigant se odlu─Źio na takav korak kako bi stao na put de─Źijoj gojaznosti koja predstavlja ozbiljan globalni problem.

Neki od sokova, odnosno napitaka, koji su se na┼íli na listi za izbacivanje pripadaju popularnim napitcima brendova kao ┼íto su Capri Sun, Ribena i Rubicon i bi─çe zamenjeni Tescovim alternativama koje ne sadr┼że dodatni ┼íe─çer, a koje ─çe se u prodaji na─çi od septembra.

Skeptici mogu re─çi da je ova akcija u stvari poku┼íaj da se diskredituje konkurencija i pove─ça profit kompanije prodajom sopstvenih proizvoda, me─Ĺutim, ako znamo da┬á 42 miliona dece ┼íirom sveta ispod 5 godina ima neki oblik problema sa suvi┼ínim kilogramima i gojazno┼í─çu, ovakva odluka itekako ima zna─Źaja za promenu svesti – kako kompanija, tako i fizi─Źkih lica – da zaista po─Źnemo vi┼íe da vodimo ra─Źuna o tome ┼íta nam deca jedu i piju i, uop┼íte, kako se hrane.

 

“Odluka je deo Tescovog 10-godip┼ínjeg plana protiv gojaznosti i predstavlja odlu─Źnu nameru da se, od septembra, u odeljku za decu prodaju isklju─Źivo napici bez ┼íe─çera”, rekao je David Beardmore, Tescov menad┼żer nabavke i uvoza bezalkoholnih pi─ça. “Ve─çina distributera nas podr┼żava i razumeju to ┼íto radimo”.


Podeli dalje