Food Revolution

Tesco izbacuje slatke sokove iz svojih radnji!

Tesco izbacuje slatke sokove iz svojih radnji!
Podeli dalje

Veliki lanac supermarketa Tesco izbacuje slatke sokove iz svojih radnji, kao deo borbe protiv gojaznosti kod dece!

 

Prema pisanju britanskog Telegrafa, ovaj gigant se odlučio na takav korak kako bi stao na put dečijoj gojaznosti koja predstavlja ozbiljan globalni problem.

Neki od sokova, odnosno napitaka, koji su se našli na listi za izbacivanje pripadaju popularnim napitcima brendova kao što su Capri Sun, Ribena i Rubicon i biće zamenjeni Tescovim alternativama koje ne sadrže dodatni šećer, a koje će se u prodaji naći od septembra.

Skeptici mogu reći da je ova akcija u stvari pokušaj da se diskredituje konkurencija i poveća profit kompanije prodajom sopstvenih proizvoda, međutim, ako znamo da  42 miliona dece širom sveta ispod 5 godina ima neki oblik problema sa suvišnim kilogramima i gojaznošću, ovakva odluka itekako ima značaja za promenu svesti – kako kompanija, tako i fizičkih lica – da zaista počnemo više da vodimo računa o tome šta nam deca jedu i piju i, uopšte, kako se hrane.

 

„Odluka je deo Tescovog 10-godipšnjeg plana protiv gojaznosti i predstavlja odlučnu nameru da se, od septembra, u odeljku za decu prodaju isključivo napici bez šećera“, rekao je David Beardmore, Tescov menadžer nabavke i uvoza bezalkoholnih pića. „Većina distributera nas podržava i razumeju to što radimo“.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook