Objekti pažnje

Ljubavne rezolucije

Ljubavne rezolucije
Podeli dalje

ljubavne rezolucijePočetak godine je, nekako, ustaljeno vreme za godišnje rezolucije na svim planovima – pa tako i na onom ljubavnom. Evo koje bismo mogli staviti i realizovati u ovoj, 2013. godini.

Početak godine je, nekako, ustaljeno vreme za godišnje rezolucije na svim planovima – pa tako i na onom ljubavnom. Evo koje bismo mogli staviti i realizovati u ovoj, 2013. godini.

Šta je to što možemo učiniti da nam veza bude bolja, uspešnija, srećnija, plodonosnija? Možda baš neka (ili sve) od ovih stvari:

#1. Više smeha

ljubavne rezolucije u 2013Uživajte i cenite one male stvari i sitne radosti, smejte se svojim i njegovim nedostacima, umesto da zvocate i ismevate ih, pa makar i nesvesno.

#2. Manje priče

Donesite odluku i držite je se da ćete ove godine manje pričati, a više slušati. Ma koliko nam se svima činilo da smo uvek tu za svog partnera, uvek možemo učiniti više i otići korak dalje – zašto ne baš sada? Kad primetite da mu/joj je teško ili neobično lepo, sve drugo neka je po strani, a vi se pretvorite u savršenog slušaoca – vredi.

#3. Više poštovanja

U momentima polemika i rasprave, nećete isticati partnerove nedostatke i mane samo da biste ispali superiorniji, čak ni onda kada ste „samo iskreni“. Poštujte jedno drugo i budite razumni, a ne lečite neke svoje nesigurnosti, strahove i komplekse na taj način.

#4. Manje inata

Ne morate baš svaku bitku vi da dobijete. Umesto da se trudite baš svaki put da budete vi ti koji ste u pravu, potrudite se da pronađete rešenje problema – na duže staze, ovo će obogatiti vašu vezu i učiniti je boljom.

#5. Budite srećni

ljubavne odlukeZa sopstvenu sreću odgovorni smo mi sami, a ne naš partner. Ne pravite od partnera „odgovor na sve molitve i želje“, kako ga/je ne biste „ugušili“ odgovornošću, ali i osećajem krivice. Ne pravite od veze/braka doživotnu robiju očekujući da druga strana čini sve, kada ste vi ti koji možete promeniti stvari koje se vas samih tiču.

#6. Budite zajedno

Koliko je do vas, učinite sve da provodite što više kvalitetnog vremena zajedno. Bilo da su u pitanju pozorišne ili filmske večeri, odlazak na koncerte, večere, zabave ili ostanak kod kuće uz neku muziku ili dobru knjigu – obećajte sebi da ćete se potruditi da imate kvalitetne i uspomene vredne trenutke!

#7. Fokusirajte se na ono pozitivno

Svi mi imamo svoje pozitivne i negativne stvari, ali potrudite se da one pozitivne prevagnu. Za svaku negativnu stvar kod partnera, pronađite pet pozitivnih, čime ćete vremenom ukloniti sve one potencijalne okidače za polemiku, raspravu pa i svađu, a koje kvare svaku dobru vezu.

Koje biste vi još rezolucije dodali na spisak?

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook