Računari i multimedija

Facebook kupuje Operu?

Facebook kupuje Operu?
Podeli dalje

facebook kupuje operuPrema pisanju sajta Pocket Lint, Facebook bi mogao napraviti revoluciju i u sferi internet browsera, jer je zainteresovan da kupi kompaniju Opera Software, poznatu po Opera web pretraživaču.

Prema pisanju sajta Pocket Lint, Facebook bi mogao napraviti revoluciju i u sferi internet browsera, jer je zainteresovan da kupi kompaniju Opera Software, poznatu po Opera web pretraživaču.
 
facebook browser opera
 
Podaci do kojih sam došla, pokazuju da je Opera na petom mestu po popularnosti korišćenja, sa više od 200 miliona korisnika širom sveta. Ako je verovati izvoru, novi Facebook pretraživač imaće posebne dodatke u meniju i specijalne plug inove, integrišući se sa ovom najpopularnijom društvenom mrežom, dajući tako jedinstveno iskustvo svojim korisnicima. Spekuliše se da je ovo korak ka ostvarenju Zuckerbergove želje da Facebook preraste ovo što je sada i postane web za sebe.
Ako je informacija tačna, pojava novog pretraživača potencijalno bi mogla ugroziti Googleovu poziciju broj jedan na listi najviše korišćenih browsera, na kojoj se našao Chrome, jer Facebookovih 900 miliona korisnika svakako predstavlja pretnju.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook