Računari i multimedija

Top 15 brendova na Twitteru u 2011. godini

Top 15 brendova na Twitteru u 2011. godini
Podeli dalje

twitter trendoviNa britanskom blogu Wallblog juče je osvanula zanimljiva infografika o prvih 15 brendova na Twiteru u protekloj godini. Prvo mesto zauzima, niko drugi, do sam Twitter. Koji su ostali top trendovi i kako se došlo do ovih rezultata, sledi u nastavku teksta.

Na britanskom blogu Wallblog juče je osvanula zanimljiva infografika o prvih 15 brendova na Twiteru u protekloj godini. Prvo mesto zauzima, niko drugi, do sam Twitter. Koji su ostali top trendovi i kako se došlo do ovih rezultata, sledi u nastavku teksta.

Istraživanje je sproveo HootSuite, analizirajući preko pola miliona trendova tokom prošle godine, uključujući tu i teme u trendu, najčešće hashtagove, kao i praznične trendove. U prvih pet brendova, pored Twittera nalaze se i:

Ostalih deset su:
–    Nike
–    MySpace
–    Nissan
–    Wal-Mart
–    HP
–    NewsCorp
–    You Tube
–    NetFlix
–    Playstation
–    RIM

Lista je napravljena zahvaljujući posebnom algoritmu, koji je dodelio poene na osnovu ranga i vremenu koje je provedeno u prvih 10. Kako sami ljudi iz Hoot Suita ističu, pojedini brendovi su se našli na listi zato što zaslužuju, a pojedini zahvaljujući izazovima (tu se misli na Blackberry nemire u Britaniji).

Kompletna infografika dostupna je na ovom linku.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment