Некатегоризовано

Americki nastavnici ce nositi oruzje u skolama?

Americki nastavnici ce nositi oruzje u skolama?
Podeli dalje

americki nastavnici ce nositi oruzje u skolamaJužna Dakota postaće prva američka država u kojoj je zakonom dozvoljeno da ovlašćeni nastavnici nose oružje u školama, pošto je u ponedeljak 4. marta donet takav zakon, potpisan od strane guvernera Dennisa Daugaarda.

 

 

Južna Dakota postaće prva američka država u kojoj je zakonom dozvoljeno da ovlašćeni nastavnici nose oružje u školama, pošto je u ponedeljak 4. marta donet takav zakon, potpisan od strane guvernera Dennisa Daugaarda.

Odobravanje ovog zakona usledilo je nakon serije nedavnih događaja koji su potresli Ameriku, kao što je 20 nastradalih mališana u osnovnoj školi u Newtownu prošlog decembra.

Do sada je preko 20 američkih država predložlo slične zakone, ali nijedan od njih nije još prošao, do ovog u Južnoj Dakoti, tako da je samo pitanje vremena kada će i ostale države uvesti slične mere perdostrožnosti.

Zakon nije obavezujuć, ali guverner Dennis Daugaard je izjavio kako, iako ne veruje da će većina škola iskoristiti opciju naoružavanja ovlašćenog nastavnog osoblja, je važno ponuditi i ovu opciju u cilju poboljšanja mera javne bezbednosti učenika i osoblja.

Ovaj zakon kaže da školski okruzi sami odlučuju o naoružavanju nastavnika ili zapošljavanju radnika bezbednosti, a koji može da nosi oružje unutar škole, ali tek nakon dobijanja dozvole od lokalne agencije za sprovođenje zakona iliti policije. Nakon toga, odabrani nastavnik/ci ili pripadnik obezbeđenja prolaze obuku sličnu onoj koju prolaze i sami policajci.

Da li je ovo ispravan ili pogrešan potez, šta mislite?

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook