Некатегоризовано

Braca Teofilovic i Miroslav Tadic sutra na Kolarcu

Braca Teofilovic i Miroslav Tadic sutra na Kolarcu
Podeli dalje

braca teofilovic i miroslav tadic sutra na kolarcuJedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, braća Teofilović, zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem, održaće koncert  u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u četvrtak, 17. januara,  u 20 časova. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca po cenama: 1600 i 1900 dinara.

 

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike, braća Teofilović, zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem, održaće koncert  u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u četvrtak, 17. januara,  u 20 časova. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca po cenama: 1600 i 1900 dinara.

braca teofilovic u kolarcuOrganizator je My Way koncertna agencija.

Na repertoaru će se naći brojne izvorne pesme po kojima su Ratko i Radiša Teofilović stekli svetsku slavu, kao i repertoar sa novog albuma “Vidarica” koji je snimljen zajedno sa gitaristom Miroslavom Tadićem. Na albumu “Vidarica” nalazi se četrnaest obrada narodnih pesama sa područja uže Srbije i Kosova, Bosne, Dalmacije i Makedonije, koje čine uzbudljivu muzičko-poetsku priču i zabeležene su tokom samo dve sesije snimanja u Los Anđelesu marta 2011. Tonski inženjer “Kronos Kvarteta”, Skot Frejžer,  radio je na ovom albumu, a većina numera snimljena je iz prvog pokušaja, što obezbeđuje utisak ekskluzivnosti, koji će se preneti i na koncertni nastup u Kolarčevoj zadužbini.

Braća Teofilović održali su veliki broj koncerata u mnogobrojnim gradovima širom sveta, od Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Švajcarske, Rumunije, Mađarske, Poljske, do Japana i Kanade.

Tadić je širom sveta čuven po svom gitarskom umeću nevezanom za muzički žanr (od baroka i klasike do bluza, džeza i roka), a tokom svoje karijere sarađivao je sa brojnim velikanima muzičke scene, među kojima su:  Plasido Domingo, Hauard Levi, Joahim Kun, Teodosi Spasov, Maria Žoao i mnogi drugi.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment