Некатегоризовано

Mariza u Beogradu 9. maja

Mariza u Beogradu 9. maja
Podeli dalje

mariza u beogradu 9. majaPopularna pevačica fado muzike Mariza, nastupiće 9. maja u Centru „Sava“ u Beogradu, a u organizaciji „Sky Music“.

 

 

Popularna pevačica fado muzike Mariza, nastupiće 9. maja u Centru „Sava“ u Beogradu, a u organizaciji „Sky Music“. 

Ona je već nastupala nekoliko puta u prestonici Srbije, poslednji put je to bilo pre dve godine – pre no što je na svet donela svoje prvo dete. Na njenim koncertima je uvek specifična atmosfera, ispunjena jakim emocijama, a karte za njen nastup planu velikom brzinom.

Pevačica koja ove godine puni četrdeset godina, debi je imala 1999. kada je povodom smrti velike zvezde fado muzike Amalije Rodrigez nastupila na jednom koncertu. Na nagovor prijatelja, dve godine kasnije objavila je prvi album koji je doživeo veliki uspeh – prodat je u 100.000 primeraka. Jedan od Marizini velikih hitova „Transparente“ posvećen je njenoj afričkoj baki, jer je pevačica magičnog glasa rođena u Mozabiku koji je tada bio portugalska kolonija. Velika čast ukazana joj je i tokom Svetskog prvenstva u fudbalu 2002. kada je na utakmici Portugal – Južna Koreja, pevala himnu Portugala. Dok nije objavila drugi album “Fado Curvo”, 2003, smatrana je članicom Novog fado pokreta, a njena interpretacija fado pesama brzo joj je donela međunarodna priznanja poput nagradu BBC Radija 3 za najboljeg evropskog umetnika.

Na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Pevala je sa Stingom pesmu “A Thousand Years” koja se našla na zvaničnom albumu OI u Atini, na kome je takođe pevala fado na engleskom i portugalskom. Marizin treći album “Transparente” snimljen je u Brazilu 2005. Tri godine kasnije objavila je album “Terra”, a dve godine kasnije 2010. “Fado Tradicional”.

Karte za Marizin koncert se mogu kupiti po cenama od 1690, 2190, 2790 i 3290 din.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment