Некатегоризовано

McDonald’s novcano kaznjen zbog reklamiranja Happy Mealova!

McDonald’s novcano kaznjen zbog reklamiranja Happy Mealova!
Podeli dalje

McDonald's kaznjen zbog reklamiranja Happy Mealova!Poznati lanac restorana brze hrane, McDonald’s mora da plati 1.6 miliona $ kazne u Brazilu, zbog targetiranja dece u reklamama u kojima promoviše Happy Mealove kroz igračke koje se uz njih dobijaju.

 

Poznati lanac restorana brze hrane, McDonald’s mora da plati 1.6 miliona $ kazne u Brazilu, zbog targetiranja dece u reklamama u kojima promoviše Happy Mealove kroz igračke koje se uz njih dobijaju.

Prema pisanju Chikago Tribunea, agencija potrošača Procon iz Sao Paula je ta koja je donela odluku o novčanom kažnjavanju, raspirujući time globalnu akciju koja se vodi protiv ovog američkog lanca restorana brze hrane i (navodnog) uticaja koje ima po javno zdravlja.

Iako ova kazna, sama po sebi, možda i neće znatno oštetiti McDonald’s, iz agencije poručuju kako je sve izvesnije da će i ostali gradovi pokrenuti i tražiti istu kaznu.

Ova debata se vodi i u samoj Americi. Još 2010. godine, San Francisco je postao prvi grad koji je zabranio Happy Meal obroke. Razlog za to je tvrdnja kako je jedini razlog što deca žele ovaj nezdravi obrok upravo igračka koju uz nju dobijaju.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment