Некатегоризовано

Zena tuzila Lancome zbog prevare!

Zena tuzila Lancome zbog prevare!
Podeli dalje

Zena tuzila Lancome zbog prevare!Koliko smo puta kupile neki proizvod zbog onoga što nam reklama garantuje i izdvojile ne male novce, samo da bi shvatile kako sve baš i nije kako nam se servira? Jedna Njujorčanka se našla u istoj situaciji i tužila Lancome zbog prevare!

 

 

Koliko smo puta kupile neki proizvod zbog onoga što nam reklama garantuje i izdvojile ne male novce, samo da bi shvatile kako sve baš i nije kako nam se servira? Jedna Njujorčanka se našla u istoj situaciji i tužila Lancome zbog prevare!

Izvesna Rorie Weisberg kupila je Lancomeov tečni puder koji se reklamira kao postojan 24 časa i nezadovoljna njegovim učinkom, odlučila je da presavije tabak i tuži poznati makeup brend koji je u vlasništvu L’Oreala. U tužbi navodi kako je prevarena da pomisli da Teint Idole Ultra 24H pruža dugotrajno savršenstvo tokom čitavog dana, iako to nije slučaj. Prema rečima njenog advokata, gospođa Weisberg je religiozna jevrejka koja poštuje veru i ne nosi šminku od zalaska sunca u petak pa sve do subote u noć. Otud joj je ovaj tečni puder delovao prigodnim da ne prekrši stroge verske zakone, ali je primetila kako već tokom prve noći on značajno izbledeo, zbog čega ona sama nije izgledala kako treba.

Zbog svega toga, Rorie Weisberg traži od Lancomea i L’Oreala neodređenu sumu novca – u svoje i ime svih koji su prevarom kupili isti proizvod, kao i da izmene lažnu reklamnu kampanju.

PR kompanije L’Oreala, Rebecca Caruso izjavila je kako Lancome čvrsto veruje da ova tužba nema smisla i kako svi zaposleni ponosno stoje iza proizvoda koje predstavljaju, a sporne navode će osporiti na sudu.

Pratićemo razvoj situacije i videti da li će se i kako ova priča završiti. A podsetimo, i ranije se dešavalo da velike kozmetičke kuće budu tužene zbog lažnog predstavljanja proizvoda: 2011. Lancome je u Velikoj Britaniji imao zabranu dve reklame zbog retuširanja, a prošle godine su bili upozoreni da u reklamiranju koriste tvrdnje koje isključivo farmaceutske kuće mogu da iznesu.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook