Некатегоризовано

Opera Trojanci danas u Cineplexxu

Opera Trojanci danas u Cineplexxu
Podeli dalje

opera trojanci danas u cineplexxuOpera „Trojanci“ Hektora Berlioza prenosiće se direktno iz Metropolitena u bioskopu „Cineplexx“ u Beogradu danas od 18 časova. U pitanju je retko izvođena opera i poznata epska priča o Trojanskom ratu.

 

 

Opera „Trojanci“ Hektora Berlioza prenosiće se direktno iz Metropolitena u bioskopu „Cineplexx“ u Beogradu danas od 18 časova. U pitanju je retko izvođena opera i poznata epska priča o Trojanskom ratu.

 

Operu je na scenu postavila rediteljka Frančeska Zambelo još 2003. godine, kada se njom i proslavila. Ove godine se opera vraća u Metropoliten. Orkestrom će dirigovati Fabio Luisi, koji je nedavno dirigovao i operom „Aida“, a koja se takođe prenosila u „Cineplexxu“. Glavnu ulogu, Eneja, junaka koji napušta ruševine Troje i u potrazi za novim avanturama odlazi u Kartaginu, tumači mladi Brajan Imel, kome će ovo biti debi u Metropolitenu. Ulogu uklete trojanske proročice Kasandre reprizira Debora Vojt. Na sceni Metropolitena po prvi put se u ulozi Didone, nesrećne kraljice Kartagine, pojavljuje Suzan Grejam.       

Domaćin večeri, koji će pozdraviti bioskopsku publiku širom sveta i voditi intervjue između činova, biće mecosopran Džojs Didonato. Njeno opersko umeće domaća publika će moći  da vidi u Donicetijevoj operi „Marija Stjuart“, u kojoj igra naslovnu ulogu, a koja će se 19. januara prenositi u bioskopu „Cineplexx“.

Trajanje opere: približno oko 300 minuta, uključujući i dve pauze.

Informacije o operskom repertoaru bioskopa mogu se naći na web adresi opera.cineplexx.rs.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook