Некатегоризовано

Ulica otvorenog srca 2013.

Ulica otvorenog srca 2013.
Podeli dalje

ulica otvorenog srca 2013.Po tradiciji dugoj već više od dve decenije, Beograd će 01. januar obeležiti šetnjom Svetogorskom ulicom, koja tog dana postaje Ulica otvorenog srca. I ove godine, bogat i raznovrstan sadržaj biće upriličen i u nekoliko beogradskih opština.

 

 

Po tradiciji dugoj već više od dve decenije, Beograd će 01. januar obeležiti šetnjom Svetogorskom ulicom, koja tog dana postaje Ulica otvorenog srca. I ove godine, bogat i raznovrstan sadržaj biće upriličen i u nekoliko beogradskih opština.

Ulica otvorenog srca“ je od 1988/89. ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti srpske prestonice, u organizaciji  Turističke organizacije Beograd, Ateljea 212, Skupštine opštine Stari grad, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda.

Beograđane prvog dana u novoj 2013-oj, od 12h do 16h, očekuju ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, lutkarske predstave, horovi, duvački orkestri, klovnovi, Deda Mraz, vile, glumci i pevači, od Takovske ulice do Doma omladine.

U okviru „Ulice otvorenog srca“ biće organizovana i humanitarna akcija čiji je cilj prikupljanje novca za kupovinu 55 CTG aparata pomoću kojih se čuju prvi otkucaji bebinog srca. CTG aparat košta 2.000 evra.

Svi zainteresovani da pomognu i podrže akciju, mogu da se uključe novčanim donacijama na štandovima „Bitke za porodilišta“ i Ateljea 212 i preuzimanjem portikle u obliku srca – osnovnog obeležja ovogodišnje manifestacije, kupovinom suvenira – kape, šolje, priveska ili slanjem SMS poruke u vrednosti od sto dinara na broj 3100 u svim mrežama.

Glavni umetnički program biće na pjaceti ispred Ateljea 212, gde će nastupiti Gorica Popović, Ivan Jevtović, Mina Lazarević, Slobodan Stefanović, Nenad Ćirić, Leontina, Ivana Peters (grupa „Negativ“), Minja Subota, Dečji hor „Čarolija“ i drugi.

Tokom godina, ova jedinstvena manifestacija prerasla je u „Grad otvorenog srca“ pa tako i ove godine, pored opštine Stari Grad, manifestaciju će podržati i opštine:

–   Palilula, koja će svoju “Ulicu otvorenog srca” organizovati u Borči od 10.00 do 13.00. Manifestacija je humanitarno-zabavnog karaktera, novac koji bude prikupljen prodajom simboličnih prazničnih predmeta biće uložen u opremanje Službe pedijatrije Doma zdravlja “Palilula”.

–   Zvezdara koja će, pored programa, imati upriličen i Novogodišnji bazar koji će trajati sve do 08. januara na trgu ispred Opštine.

–   Novi Beograd i biće domaćin programa “Novi Beograd, grad otvorenog srca” u Bulevaru Zorana Đinđića. Višečasovni program, namenjen najmlađim stanovnicima i njihovim roditeljima, prvog dana u Novoj godini trajaće od 10.00 do 14.00.

–   Rakovica, koja će u saradnji sa Kancelarijom za mlade na prostoru od Tržnog centra “Bazar Vidikovac” do klizališta na uglu sa Ulicom pilota Mihaila Petrovića decu, njihove roditelje i sve one koji dođu od 10.00 do 14.00 organizovati zabavu sa klovnovima, žonglerima, mađioničarima i Deda Mrazom. Najmlađi će moći da uživaju i u dve pozorišne predstave, koje će biti izvedene na bini ispred “Mekdonaldsa”, a  posetiocima će se služiti čajevi i deliti baloni. Slatkiši, šećerna vuna i crveni nosići za decu moći će da se kupe na tezgama, a biće omogućeno i besplatno klizanje od 11.00 do 13.00. Sav prihod od prodaje crvenih nosića opština Rakovica doniraće u humanitarne svrhe.

–   Savski venac, koja će u Savamali organizovati Novogodišnji program i druženje sa sugrađanima; pored uličnih prodavaca kolača, lizalica i drugih slatkiša, najmlađi će moći da uživaju u nastupu hora “Čarolija“ u „Mikser kući“, predstavi “Asteriks i Obeliks u potrazi za Deda Mrazom“ u KC Gradu, kao i da iskažu svoju kreativnost u okviru likovne radionice koju će u klubu Krug organizovati DKC Majdan.

–   Surčin će svoju „Ulicu otvorenog srca“ proslaviti u parku u centru opštine, gde će umetnici izložiti svoja dela (ručne radove i rukotvorine). Prolaznike će animirati artisti, akrobate, zabavljači, muzičari, glumci i učenici svih surčinskih osnovnih škola. Održaće se i humanitarna akcija pomoći teško obolelom Matiji Šćepanoviću, učeniku drugog razreda osnovne škole. Sva novčana sredstva prikupljena tokom “Ulice otvorenog srca” biće uplaćena na račun otvoren za njegovo lečenje.

–   Obrenovac po treći put organizuje manifestaciju “Obrenovac – grad otvorenog srca”. Po ugledu na tradicionalnu beogradsku akciju “Ulica otvorenog srca”, 1. januara od 12.00 do 15.00 na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu deci će srećnu Novu godinu poželeti muzičari, pesnici, plesači, klovnovi i drugi. Osnovna ideja ove manifestacije je promocija kulture duha, tela, zdravog življenja i humanosti.

Na štandu Turističke organizacije Beograda prodavaće se razglednice Beograda sa fotografijama Ivana Stanića, od čije prodaje će prihod biti doniran u humanitarne svrhe, a kao i prethodne godine, SP “Lasta” će dati svoj doprinos manifestaciji – jedan od autobusa saobraćaće od Slavije do Trga Republike, od 12.00 do 16.00.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook