Некатегоризовано

Potrosacke navike internet korisnika u Srbiji

Potrosacke navike internet korisnika u Srbiji
Podeli dalje

potrosacke navike internet korisnika u srbijiPrema anketi koju je oglasna mreža ZepterADS sprovela na temu navika korisnika interneta u Srbiji, u procesu kupovine i donošenju kupovne odluke online mediji nastavljaju da dobijaju na značaju. Gotovo polovina ispitanika (48.62%) se uvek pre kupovine prvo informiše na internetu o aktuelnim cenama i ponudama.

Prema anketi koju je oglasna mreža ZepterADS sprovela na temu navika korisnika interneta u Srbiji, u procesu kupovine i donošenju kupovne odluke online mediji nastavljaju da dobijaju na značaju. Gotovo polovina ispitanika (48.62%) se uvek pre kupovine prvo informiše na internetu o aktuelnim cenama i ponudama. Pored TV reklame i oglasa u novinama, ispitanici su komentare kupaca na internetu i online reklame svrstalimeđu najuticajnije kada je u pitanju donošenje odluke o kupovini određenog proizvoda.

Čak 50% ispitanika je imalo iskustva sa internet kupovinom, a oni koji nisu kao razlog navode nesigurnost da li će im plaćeni proizvodi zaista biti i isporučeni. Kada je reakcija na internet oglase u pitanju, zanimljivo je da je čak 35.18% ispitanika odgovorilo da ponekad klikne na oglas da vidi kompletnu informaciju, 2.77% to redovno čini, 8.10% nema naviku da klikće na online reklame. 48.62% se uvek pre kupovine najpre informiše na internetu radi poređenje cena i ponude, a 28.06% čini to ponekad.

Online anketa koja je sprovedena u periodu od decembra do februara obuhvatila je internet populaciju prosečne starosne dobi od 33 godine, gde su 53.75% činili zaposleni, 23.12% studenti, 13.24% nezaposleni i 3.16% penzioneri. Rezultati pokazuju da se prosečno vreme provedeno na internetu kreće u rasponu od 2 do 5 sati, za šta se odlučilo više od polovine anketiranih, dok 29.45% provodi čak više od 5 sati svakog dana. Najpopularnije online štivo i dalje predstavljaju informativni sadržaji, društvene mreže, zabavni i multimedijlni portali koji omogućavaju preuzimanje sadržaja.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook