Некатегоризовано

Razlozi zbog kojih ste još uvek same

Razlozi zbog kojih ste još uvek same
Podeli dalje

Ako se pitate zašto su svi iz vašeg društva i okoline u braku, a vi ne – krajnje je vreme da pročeprkate duboko po sebi i otkrijete šta je to što vas koči.

Ako se pitate zašto su svi iz vašeg društva i okoline u braku, a vi ne – krajnje je vreme da pročeprkate duboko po sebi i otkrijete šta je to što vas koči.
Napravite spisak svega onoga što vas pri pomisli na brak plaši: obaveze, zapuštanje, pritisak, promena izgleda na gore, deca, rasprave, šta god vam padne na pamet. Jednom kad sve te strahove budete imali ispred sebe, znaćete šta vam je činiti. Strepite da biste mogli završiti sa nekim poput vašeg oca, koji je mislio samo na sebe i svoj posao? Tražite kod muškarca osobine koje pokazuju da je family friendly: muškarci koji imaju kućnog ljubimca i ne ustežu od igranja sa decom, darežljivi su i vole da izlaze sa vašim društvom, obično nisu oni koji će se ponašati poput vašeg oca.

Napravite spisak vaših očekivanja; to će vam pomoći da sagledate širu sliku – možda imate prevelika očekivanja? Naravno da niko ne želi neurednog, neodgovornog, nezrelog i nepouzdanog muškarca za svog životnog partnera, razmislite koliko je realno to što od svog budućeg partnera očekujete da bude. Inteligentan, obrazovan,dobrog izgleda i uglađenih manira, poslovno i životno ostvaren, situiran, emotivan, vedrog duha…svi želimo svog princa na belom konju – a šta vi dajete zauzvrat? Visoki standardi se postavljaju jer svi mislimo (i treba) da zaslužujemo najbolje – razmislite koliko ste i vi same najbolje za tog i takvog njega. Ljubav, poštovanje, vernost i iskrenost treba da su osnovne stvari koje očekujemo od nekog; sve ostalo može doći zajedničkim trudom, radom i životom.

Jedan od razloga svakako  može biti i činjenica da, jednostavno, niste spremne. Osvrnite se na svoje prethodne veze – ako se većina njih završavala nakon par meseci (ili nedelja), niste spremne za ozbiljniju vezu ili brak. Naravno, bilo bi idilično da imate nekog sa kim delite krevet i obroke, planirate zajedničke vikende i odmore – ali, dokle god vam se, pri pomisli na udate prijateljice i njihove živote, jave znaci klaustrofobije – niste spremne.

Koji god da je razlog vaše samoće, najgore što možete uraditi je na silu započinjete vezu – ne podležite pritiscima porodice i prijatelja i  ne opterećujte se previše; ponekad je i samo razmišljanje o samoći kočnica zbog koje ne možete da se opustite i ostvarite vezu. Same ste, pa šta!, ljubav najčešće i dođe onda kada najmanje očekujemo.

Zato, opustite se i uživajte u sebi i svemu onome što vas raduje i ispunjava, a on će već doći.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook