Deca

Ekipa – nova serija za tinejdžere

Ekipa – nova serija za tinejdžere
Podeli dalje

Ako niste znali, Ekipa je nova obrazovna emisija za tinejdžere koju mogu pratiti na YouTube kanalu.

 


U moru svakodnevnog sadržaja sa kojima smo okruženi i mi odrasli, kao i deca, sve je manje kvalitetnog programa i informacija od opšteg značaja. U vreme kada smo mi odrastali, stasavali smo uz emisije poput Opstanka, Na slovo na slovo, Branka Kockice, Dobro veče deco… Danas je situacija znatno drugačija i pristup informacijama je daleko veći, što ne znači da je nužno i bolji.

Klinci to i znaju, pa i ne čudi što sve manje vremena provode kraj TV ekrana i svoju pažnju usmeravaju na YouTube u potrazi za sadržajem koji ih više zanima.

ekipa-nova-serija-za-tinejdžere-v

Tu na scenu stupa Ekipa – serijal obrazovnih emisija kao pozitivna alternativa za nedostatak kvalitetnog dečijeg programa na TV kanalima, a koji je namenjen deci tinejdžerskog i nešto ranijeg uzrasta. Kroz ove kratke epizode upoznajemo se sa Šonetom i  njegovom sestrom sa kojima prolazimo kroz najrazličitije situacije i izazove i sa kojima se obrađuju sve one teme i izazovi sa kojima se susreću deca tog uzrasta. Kratka forma, jezik prilagođen njihovom uzrastu i razumevanju dobra su osnova da serijal Ekipa postane emisija uz koju će i klinci, a i mi roditelji stasavati zajedno i razumeti jedni druge malo bolje.

ekipa-nova-serija-za-tinejdžere-v1

Naravno da sam YouTube kanal i dosadašnje epizode i naravno da sam ih odmah preporučila sinu i njegovom društvu. Mada, i ovaj srednji od nepunih 6 godina, delovao je zainteresovano dok sam gledala epizodu Matorci – nije zgoreg da i nešto mlađi uzrast pogleda makar one kraće epizode, nikad nije suviše rano početi sa sticanjem zdravih navika u konzumaciji TV sadržaja.

ekipa-nova-serija-za-tinejdžere-v2

Serijal Ekipa nastao je u saradnji sa RTS-om (više nego poželjna promena, naročito uzimajući u obzir šta se u poslednje vreme emituje vikendom u prepodnevnim satima), Direct Mediom i produkcijskom kućom Mreža. Pored emitovanja na RTS-u i YouTube kanala na kojem mogu pogledati sve dosadašnje epizode, Ekipu klinci mogu potražiti i na Viberu, gde mogu komunicirati i razmenjivati iskustva, kako sa ostalim fanovima serijala, tako i sa učesnicima Ekipe.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook