Deca

Italija uvela obavezne vakcine za decu

Italija uvela obavezne vakcine za decu
Podeli dalje

Vakcine za decu, tačnije njih 12 nedavno su postale zakonom obavezne u Italiji i to nakon poražavajuće činjenice da imaju tri puta više slučajeva malih boginja ove godine, nego za celu 2016!

Novi zakon obavezuje da sva deca budu vakcinisana protiv 12 bolesti kao uslov za upis u državne škole. U pitanju su sledeće vakcine:

– polio
– difterija
– tetanus
– hepatitis B
– heamophilus influenzae tip B
– meningitis B
– meningitis C
– male boginje
– zauške
– rubeola
– veliki kašalj
– male boginje

Pročitajte i: Uticaj vakina na zdravlje

Italijanski ministar zdravlja povodom ove odluke je rekao da se šalje veoma snažna poruka javnosti da se anti-vakcinaški štetni uticaj više neće tolerisati i da će se deca morati zaštititi kako bi se posledice opasnih zaraznih bolesti smanjile i, naposletku, iskorenile.


Činjenica je da su nedostatak odgovarajućih mera tokom godina i širenje anti-naučnih teorija, posebno u poslednjih nekoliko meseci, doveli do smanjenja zaštite. Novi zakon obavezuje da deca do šeste godine budu vakcinisana protiv ovih bolesi, a ako se to ne desi, roditelji će snositi zakonsku odgovornosti i biće novčano kažnjeni.

Pročitajte i: Vakcine i imuni sistem vaše dece

[Tweet „Samo u Italiji, broj dvogodišnjaka koji su vakcinisani protiv malih boginja opao je na ispod 80%,“] što je alarmantno ispod preporučenog procenta Svetske zdravstvene organizacije. Podsetimo, male boginje su izuzetno zarazna bolest koja u pojedinim slučajevima može dovesti i do smrtnog ishoda.

 

Save

Save


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook