Deca

Kako Angelina Jolie bira glumce za novi film!

Kako Angelina Jolie bira glumce za novi film!
Foto: print screen Vanity Fair
Podeli dalje

Ono kako Angelina Jolie bira glumce – i to decu – za svoj novi film, gotovo da je za rubriku Verovali ili ne!

Prema pisanju Vanity Faira, glumica Angelina Jolie je za potrebe novog filma First They Killed My Father, koristila – pa, reći ćemo, neuobičajen način odabira glumaca.

Ideja joj je bila da u film uđu deca naturščici i to deca iz sirotišta, cirkusa, siromašnih porodica.. sva ona deca koja su iskusila i žive teškim životom. I to bi sve bilo u redu – da nije jednog maleckog detalja. Naime, deca su birana kroz netipičnu igru. Svota novca se nalazila na stolu i zadatak dece je bio da kažu za šta bi ga upotrebila i da ga otmu sa stola.  Režiser bi se potom pravio da novac otima nazad i hvata dete koje bi moralo u tom trenutku da smisli neku laž (?!).

I kao da to nije dovoljno, devojčica koja je odabrana za glavnu ulogu, odabrana je jer je – pazite sad!- najduže od svih gledala u tu gomilu novca na stolu. Kada je, naposletku, naterana da ga vrati nazad,počela je da plače. Upitana da kaže za šta bi novac potrošila, odgovorila je da bi deki koji je umro platila lepšu sahranu od one za koju su imali novca.

angelina jolie za vanity fair
Foto: print screen Vanity Fair

Koliko humanitaran, moralan, čovečan i plemenit čin jednog UNICEF-ovog ambasadora, jednog roditelja, samohrane majke, zar ne..? Naravno da smo ironični i, u najmanju ruku, zaprepašćeni idejom i realizacijom iste.

Na stranu što neodoljivo podseća na scenu iz jedne naše popularne serije iz osamdesetih, u kojoj Dubravka Mijatović na prijemnom ispitu FDU treba da odglumi reakciju na negativan ishod polaganja, način odabira glumaca je krajnje neprimeren i besmislen.

Priča o ovome našla se kao naslovna priča u septembarskom izdanju časopisa Vanity Fair,  u kojem je bilo reči i o glumičinom razvodu, solo životu, deci, humanitarnom radu, kao i o radu na gorepomenutom novom filmu. Filmu koji govori o nezamislivom genocidu u Kambodži, u kojem je stradala četvrtina stanovništva.

A da ne biste pomislili da je u pitanju #njuz vest, link do originalnog teksta potražite ovde i, za svaki slučaj, evo i print screena dela teksta koji smo vam opisali:

deo teksta kako angelina jolie bira glumce za novi film
Foto: print screen Vanity Fair

 

Save

Save


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment

Facebook