Deca

Zašto ne radi Registar pedofila?

Zašto ne radi Registar pedofila?
Podeli dalje

U vreme kada su deca sve više izložena napadima i zlostavljanju odraslih, postavlja se pitanje zašto ne radi Registar pedofila, odnosno, zašto je za 3 godine koliko postoji, u njega uneto svega 4 imena?

Podsetimo, „Marijin zakon“ stupio je na snagu pre tri godine, nalaže da postoji Registar pedofila, ali je do sada u njega upisano svega 4 imena, odnosno 4 osobe koje su pravosnažnim presudama označene kao pedofili. Za isto to vreme, a prema podacima MUP-a Srbije, policija je podnela 672 prijave za krivična dela protiv polne slobode učinjena na štetu maloletnika, gde su najbrojnija dela nedozvoljene polne radnje (312), obljuba sa detetom (145) i silovanje (78).

Koliko je situacija ozbiljna i zabrinjavajuća, potvrđuje i slučaj koji je juče sa javnošću podelio Igor Jurić, gde je policija uhapsila 64-godišnjeg pedofila, zahvaljujući odličnoj reakciji majke 11-godišnje ćerke, koju je ovaj čovek vrebao:

Danas je zahvaljujući jednoj hrabroj majci uhapšen pedofil od 64 godine, koji je stupio u kontakt na ovoj društvenoj mreži sa ćerkom J.Nevene koja ima 11 godina. Srećom, sve je prijavila majci koja je nastavila konverzaciju sa D.Ž. iz Beograda jer je on mislio da i dalje komunicira sa devojčicom. Majka nam se obratila, kontaktirali smo prijatelje u policiji kojima se ovog puta javno zahvaljujem na akciji i hapšenju ovog manijaka. On je za nedelju dana komuniciranja slao (malo je reći) odvratne poruke, slike svog polnog organa(koje su i meni prosleđene)slao je dopune da bi se mogao dopisivati sa devojčicom a uhapšen je kada se trebao sastati sa devojčicom i u džepu je imao vijagru.
U pretresu kuće, u računaru su pronašli gomilu pornografskog materijala gde su seksualno zlostavljana deca dok je isti D.Ž. otac dva već sada odrasla deteta.
Majci koja je najzaslužnija za ovo hapšenje hvala na neverovatnoj hrabrosti a ja moram staviti inicijale ovog zlotvora da me isti ne bi tužio jer su u našoj zemlji oni još uvek zaštićena vrsta.

Nadam se ne još dugo. Želim da se javno zna ime i prezime ovih manijaka.

zašto-ne-radi-registar-pedofila-v
Kao odrasle osobe, imamo odgovornost da svi zajedno radimo šta je u našim moćima, da ovakvim stvarima stanemo na put, kao što i nadležne institucije imaju odgovornost da rade brže i bolje na rešavanju slučajeva i ispunjavanju Registra, da bi isti imao svoju potpunu svrhu.

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook