Moj dom

Mobilni zidovi za više prostora

Mobilni zidovi za više prostora
Podeli dalje

Kako od malog stana ili studija napraviti više prostora? Mobilni zidovi su pravo rešenje, a evo i na koji način!

 

Zamislite da živite u stanu koji ima samo jednu (veću prostoriju), a da vam je neophodno (što je i normalno) da nekako podelite prostor na više celina. E, tu na scenu stupaju mobilni zidovi koji, ako se iskoriste na mudar i kreativan način, od vašeg studija prave 5-sobni stan!

Ako nam ne verujete, samo pogledajte (realizovan) projekat španskih arhitekata iz PKMN Architectures! Za potrebe kreativnog klijenta Yolande R. Pile, pretvorili su malu prizemnu kuću (sa povećim dvorištem) u, vešto skriveni, prostorni dom; pa tako sada ima odvojenu kuhinju sa trpezarijom, radni prostor, prostrani garderober, spavaću sobu i sasvim dovoljno kupatilo – i sve to pomoću svega 3 mobila zida koja zajedno zauzimaju svega 11.3 kvadrata!

mobilni_zidovi_za_više_prostora_v

Iako je svaki od zidova težak između 500kg i 800kg, Yolanda ih pomera sa lakoćom i gotovo jednom rukom; a u sebi sadrže prostor za odlaganje svega što joj je potrebno za život i boravak u domu.

Zanimljivo je da svaka od mobilnih soba ima dovoljno prostora za sve što se u njima radi: radni prostor ima 15 kvadrata; garderober (kutak za vežbanje) 14.8 kvadrata; dok spavaća soba ima sasvim dovoljnih 10 kvadrata.

Uostalom, pogledajte i sami:


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook