Trudnoća Zanimljivosti

Poznata glumica zbog postporođajne depresije u bolnici!

Poznata glumica zbog postporođajne depresije u bolnici!
Podeli dalje

Poznata glumica završila u bolnici zbog postporođajne depresije – bolesti koja pogađa najmanje 20% žena širom sveta!

 

Hayden Panettiere, 26-godišnja glumica koja je u decembru postala mama sa verenikom Wladimirom Klitschkom krajem septembra je, gostujući u emisiji Live! with Kelly and Michael, podelial sa javnošću da pati od postporođajne depresije koja je stanje koje pogađa mnogo više žena nego što mislimo. Tom prilikom je izjavila kako se postporođajna depresija ne ispoljava samo kroz negativna osećanja prema detetu (što kod nje nije slučaj), već da je u pitanju mnogo ozbiljnije i kompleksnije oboljenje.

Uprkos situaciji u kojoj se našla, glumica je izjavila i kako bi želela bar još troje dece, što je za svaku pohvalu..

poznata_glumica_u_bolnici_zbog_postporođajne_depresije_v

..a večeras tačnije, upravo sada, saznali smo da se Hayden dobrovoljno prijavila u bolnicu na lečenje od postporođajne depresije i da je, pre primanja, zamolila medije i javnost da poštuju njenu privatnost tokom narednog perioda.

Bez obzira da li postporođajna depresija nastaje kao posledica straha od porođaja ili se razvija još tokom trudnoće, u pitanju je ozbiljno mentalno stanje koje iziskuje enormnu količinu razumevanja i strpljenja – pre svega, a potom i pomoć – kako supruga i porodice, tako i stručnih ljudi kako bi i majka i dete iz tog začaranog kruga izašli sa što manje posledica.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook