Trudnoća

Treći trimester trudnoće

Treći trimester trudnoće
Podeli dalje

Tokom ove završne faze, telo će otpočeti pripreme za porod. Takođe, ovo je faza u kojoj teba pripremiti dom i vas same za dolazak novog člana porodice.

Tokom ove završne faze, telo će otpočeti pripreme za porod. Takođe, ovo je faza u kojoj teba pripremiti dom i vas same za dolazak novog člana porodice.

Šta se dešava u trećem trimestru trudnoće

Tokom trećeg trrimestra, teže ćete podnositi težinu usled poodmakle trudnoće. U ovom periodu dobićete najviše na kilaži i telo će vam doživeti najveće promene. Moguće je ispupčenje pupka, dodatni bolovi u predelu krsta nisu neuobičajeni, teže ustajanje iz stolice. Ne samo što će se vaše telo pripremati, već i sama beba.

Moguće su i lažne uzbune, poznate i kao Brakston Hiks kontrakcije. U prvi mah, te kontrakcije će se majci činiti pravima, ipak dosta su blaže od realnih. Prevremen porođaj jedan je od simptoma koji se mogu javiti u ovom trimestru. Ako do toga dođe, doctor će verovatno prepisati odgovarajuću terapiju i mirovanje do poroda. Za zdravu bebu, neophodno je izdržati najmanje 36 do 38 nedelja. Raniji porod od naznačenog, predstavljaće dodatnu negu za dete, kako bi bilo zdravije.

Čuvanje zdravlja tokom trećeg trimestra

U ovom periodu, telo vam je pod dosta stresa i zahteva određenu količinu odmora, pravilnog načina ishrane, odgovarajuće vežbe i nege. Iz tog razloga, doctor će pojačati kontrole – težina, obim stomaka, otvaranje materice, uobičajene su procedure svake provere.

Priprema za porođaj

Finalna faza trudnoće je porođaj. Kako biste se pripremili za stres koji porođaj sa sobom nosi, trebalo bi da se pridržavate režima ishrane i propisanih vežbi, od strane vašeg lekara, kao i da se edukujete šta da očekujete i kako da se ponašate tokom samog porođaja. Poslednji korak pred veliki događaj je prijava u odabrano porodilište, kao i završne pripreme u vašem domu. Postavite nameštaj, kupite pelene i odeću, napravite zabavu za bebu i odmarajte što više. Srećno!

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook