Akcije

Besplatni kurs ITHS deci povodom Dana bezbednog interneta

Besplatni kurs ITHS deci povodom Dana bezbednog interneta
Podeli dalje

besplatan kurs ITHS deci povodom dana bezbednog internetaSvako dete koje danas, 5. februara, od 10 časova pa do kraja dana, poseti treći sprat TC Ušće imaće priliku da učestvuje u nagradnoj igri i osvoji besplatan kurs engleskog jezika, koji dodeljuje Srednja škola za informacione tehnologije, kompanije LINK group, a povodom svetskog Dana bezbednog interneta.

Svako dete koje danas, 5. februara, od 10 časova pa do kraja dana, poseti treći sprat TC Ušće imaće priliku da učestvuje u nagradnoj igri i osvoji besplatan kurs engleskog jezika, koji dodeljuje Srednja škola za informacione tehnologije, kompanije LINK group, a povodom svetskog Dana bezbednog interneta.

dan bezbednog internetaNagradna igra je deo akcije obeležavanja svetskog Dana bezbednog interneta, koju organizuju Fond B92 i organizacija Save the Children, u saradnji sa Srednjom školom za informacione tehnologije (ITHS), a uz podršku Uprave za digitalnu agendu, Centra za bezbedni internet Srbije, uz Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Na štandu Fonda B92, svi zainteresovani će tokom dana moći da, uz samo dva ili tri klika na tablet uređaje, ostave svoje podatke i „kandiduju” se za učestvovanje u nagradnoj igri, kao i da uzmu promotivni materijal ITHS-a. Srećni dobitnik/dobitnica dobiće šansu da pohađa kurs engleskog jezika iz udobne fotelje kod kuće, zahvaljujući platfomi kompanije LINK group za učenje na daljinu, koja je prilagođena da pruži 24-časovnu podršku u edukaciji, čak i onih najmlađih.

U okviru ove akcije, biće organizovana interaktivna radionica, inspirisana temom globalne manifestacije – „Poveži se i poštuj drugog” („Connect with Respect”). Deca i roditelji će moći da se zabavljaju, nadmeću se i poštuju jedni druge u popularnoj origami igrici „Žabice”, kao i drugim tradicionalnim i virtuelnim dečjim igrama, te da usput saznaju mnogo korisnih informacija o bezbednom korišćenju interneta. Pobednik u nagradnoj igri kompanije LINK group, pohađanjem kursa engleskog jezika, koji je dostupan na onlajn platformi, imaće priliku da putem interneta uči na bezbedan način.

Kompanija LINK group, Fondacija B92 i organizacija „Save the Children” potpisale su Memorandum o saradnji na temu „Bezbednost dece na internetu” i započele rad na ovom značajnom projektu. Potpisnici Memoranduma će zajedničkim snagama raditi na postavljanju onlajn platforme za učenje na daljinu, uz čiju pomoć će profesori u osnovnim školama obučavati decu kako da bezbedno koriste internet, prepoznaju pretnje, kao i koje alate da koriste za prevenciju od potencijalnih rizika.

Da podsetimo, svetski Dan bezbednog interneta se danas proslavlja u više od 70 zemalja sveta i na 6 kontinenata. Inicijativa je pokrenuta 2004. godine, u okviru projekta Evropske unije, pod nazivom Safe Borders. U našoj zemlji se ovaj dan obeležava od 2008. godine, a zloupotrebom dece na internetu bavi se Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, ali i MUP, koji uspešno interveniše u ovakvim slučajevima.

 


Podeli dalje

1 komentar

Click here to post a comment