Akcije

Humanitarna akcija Vidim da ne vidim

Humanitarna akcija Vidim da ne vidim
Podeli dalje

humanitarna akcija vidim da ne vidimU nedelju 09. Decembra u kafani ONA MOJA s početkom u 22 časa, održaće se humanitarna akcija “Vidim da ne vidim” u korist Udruženja “U čast palih anđela”, osnovanom od strane porodica koje su izgubile svoje voljene u saobraćajnim nesrećama, a greškom pijanih vozača.

 

U nedelju 09. Decembra u kafani ONA MOJA s početkom u 22 časa, održaće se humanitarna akcija “Vidim da ne vidim” u korist Udruženja “U čast palih anđela”, osnovanom od strane porodica koje su izgubile svoje voljene u saobraćajnim nesrećama, a greškom pijanih vozača.

vidim da ne vidimPoznate ličnosti, ali i redovni gosti kafane ONA MOJA će dobrovoljnim donacijama za “stvarno važne narukvice” podržati akciju “Vidim da ne vidim” Udruženja porodica stradalih u saobraćaju “U čast palih anđela” i fondacije “Ana i Vlade Divac”. Ovo je ujedno i apel široj javnosti da se nikada ne seda za volan i ne učestvuje u saobraćaju posle koje čašice više.

Sva sredstva od prodatih narukvica biće uložena u sprovođenje inicijative, tokom koje će se obići završni razredi srednjih škola. Tom prilikom će se budućim vozačima, skrenuti pažnja na posledice vožnje u pijanom stanju i maturanti će pomoću “pijanih naočara” imati priliku da trezni vide kako izgleda pogled pijane osobe. Reč je o specijalnim naočarima iz Amerike koje simuliraju vid osobe sa određenim procentom alkohola u krvi.

Stvarno važne narukvice” su izrađene u pet boja, i na njima su ispisane reči: ljubav, prijateljstvo, hrabrost, sloboda i optimizam.  Pristuni će dobrovoljni prilozima pomoći Udruženju da se izvrši edukacija u srednjim školama na temu uticaja alkohola tokom vožnje. Osnivač udruženja ”U čast palih andjela” je Snežana Tričković, majka mladića Ognjena koji je poginuo prošle godine, greškom pijanog vozača, a inicijatori ove akcije su Ognjenovi prijatelji.

Za sve ljude dobre volje, tu je i broj žiro-računa za donacije: 180170121003784985

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook