Akcije

Zuckerbergova poruka Muslimanima širom sveta

Zuckerbergova poruka Muslimanima širom sveta
Podeli dalje

Pogledajte zašto je Zuckerbergova poruka Muslimanima širom sveta jedna od najinspirativnijih pozitivnih stvari na koju bi svi trebalo da se ugledamo.

 

U vreme kada su teroristički napadi sve češći i opasniji i kada jedni od drugih sve više zaziremo, Zuckerbergova poruka Muslimanima širom sveta daje nadu da ipak ne misle svi isto i da ne smatraju čitav narod odgovornim zbog nedela koja čine pojedinci.

 

„Želim da dam svoj glas podrške Muslimanima u našoj zajednici i širom sveta.
Nakon napada u Parizu i ovonedeljne mržnje, mogu samo da zamislim količinu straha koji Muslimani osećaju da će biti proganjani zbog tuđih postupaka.
Kao Jevreja, roditelji su me učili da moramo ustati protiv napada na bilo koju zajednicu. Čak i ako taj napad danas nije protiv vas, vremenom će napadi na bilo čiju slobodu naškoditi svima.
Ako ste Musliman u ovoj zajednici, kao lider Facebooka želim da znate da ste ovde uvek dobrodošli i da ćemo se boriti da zaštitimo vaša prava i stvorimo mirno i sigurno okruženje za vas.
Dobijanje deteta nam je dalo mnogo nade, ali mržnja nekih može olakšati da podlegnemo cinizmu. Ne smemo izgubiti nadu. Dokle god stojimo zajedno i vidimo dobro jedni u drugima, možemo izgraditi bolji svet za sve ljude.“

zuckerbergova-poruka-muslimanima-širom-sveta-v
Poruka prvog čoveka Facebooka objavljena je pre nepunih sat vremena, deljena je skoro 20.000 hiljada puta  i ima preko 10.000 komentara. I ovi podaci bude nadu da ne misle svi isto poput Donalda Trampa i njemu sličnih i da svet zaista može postati mnogo bolje mesto – ako se svako od nas bar malo potrudi.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook