Preporučujemo

Beldocs Mini Doc: besplatna filmska radionica za srednjoškolce

Beldocs Mini Doc: besplatna filmska radionica za srednjoškolce
Podeli dalje

Besplatna filmska radionica za srednjoškolce Beldocs Mini Doc održaće se i ove zime od 30. oktobra do 30. decembra u organizaciji Beldocsa.

Ideja programa je da mlade nauči filmskom jeziku, približi im dokumentarni film, probudi njihovu kreativnost i radoznalost, i razvije njihov kritički odnos prema svetu oko sebe. Radionica je namenjena srednjoškolcima uzrasta od 15 do 18 godina, koji će na svojim filmskim projektima raditi sa 2 mentora, rediteljima Markom Grba Singom i Igorom Stanojevićem.

Polaznici će na kraju radionice napraviti jedan kratak dokumentarni film u trajanju od 5 do 10 minuta, dok će se prethodno u okviru radionice upoznati sa osnovama režije, vrstama dokumentarnog filma, različitim pristupima pri snimanju i osnovama scenarija.  Radionica obuhvata i razgovor sa zainteresovanim srednjoškolcima o idejama za film koji žele da snimaju, finaliziranje priče i pripremu scenarija za snimanje. Nakon toga, polaznici će gledati snimljeni materijal, i razgovarati o montaži, a na kraju radionice biće organizovana prezentacija i projekcija rezultata radionice.

Prijava na besplatnu filmsku radionicu za srednjoškolce

Svi zainteresovani na e-mail info@beldocs.rs treba da pošalju sledeće podatke:

  • ime i prezime
  • kontakt e-mail i telefon
  • odgovor na pitanje „Zašto želite da učestvujete u radionici Mini Doc?“

Imena učesnika biće objavljena na sajtu Beldocsa do 25. oktobra. Učešće na radionici je besplatno.


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook