Proizvodi

Modni trendovi nakita za hladne dane

Modni trendovi nakita za hladne dane
Podeli dalje

modni trendovi nakita za hladne daneIntenzivne boje, motivi iz prirode i poludrago kamenje glavni su modni trendovi u dizajniranju nakita za  za predstojeću sezonu. Raskošan izgled i sofisticirani dizajn imperativ su svakog komada koji se pažljivo kreira i izađe iz radionice celjskih majstora.

 

Intenzivne boje, motivi iz prirode i poludrago kamenje glavni su modni trendovi u dizajniranju nakita za  za predstojeću sezonu. Raskošan izgled i sofisticirani dizajn imperativ su svakog komada koji se pažljivo kreira i izađe iz radionice celjskih majstora.

gea zlatarna celjeZdenka Šamec, dizajnerka nakita u Zlatarni Celje, savetuje dame da naredne sezone biraju upadljive kombinacije boja i materijala.

U sledećoj godini kako u dizajnu garderobe, tako i u dizajnu nakita zastupljene su sve boje. Cilj je pronaći širok spektar nijansi, od suptilnih do jarkih kombinacija. Više nego ikada zastupljeno je crveno zlato, koje u kombinaciji sa različitim materijalima osobi može podariti razne izglede – diskretni, svetlucavi, elegantni i šik“, kaže Zdenka Šamec.

Neizbežan trend za hladne dane su ukrašeni obruči na minđušama, različitih stilova. Specifičan, a ujedno i univerzalan dizajn, čini nakit veoma dopadljivim i ljudima sa različitim ukusima, dok sofisticirani detalji  damama pružaju samouverenost u svakoj prilici.

Dizajneri su inspiraciju za novogodišnje kolekcije pronašli u prirodi, pa je nakit oplemenjen motivima leptira, zmija i škorpija u realnoj i stilizovanoj formi, a poludrago kamenje je centralna tema mnogih komada. Tanke ploče prirodnog kamena, grubo ili fino obrađene površine, kombinuju se sa plemenitim metalima i predstavljaju maštovit i razigran spoj.

Kolekcija „Gea“ Zlatarne Celje inspirisana je darovima prirode i jarkim bojama zemlje.

mozaik zlatarna celjeNakit iz ove kolekcije privlači pažnju sa tri vrste poludragog kamenja. Prsten, minđuše i privezak isijavaju toplom crvenom bojom zlata koja savršeno odgovara svima onima koji žele da istaknu svoju senzualnost i opuštenost. Dame koje vole originalan i upečatljiv nakit biće oduševljene šik kontrastom mlečnog mesečevog kamena, tamnog spektrolita, vatrenog sunčevog kamena i 14kt zlata“, objašnjava Zdenka Šamec.

Dizajnerka Zlatarne Celje tvrdi da je filigranski pristup dizajniranju nakita još aktuelan, a da moderne tehnologije omogućavaju inovativna rešenja.

Najnovija kolekcija nakita „Mozaik“ predstavlja idealan spoj elegantnog i svetlucavog nakita i pažljive filigranske izrade. Diskretna kombinacija zlata i cirkona neće ostati neprimećena u najluđoj novogodišnjoj noći, a kako bi se zadovoljio svačiji ukus kolekcija može biti izrađena od belog ili žutog zlata“, kaže ona.

Ako se dvoumite u vezi sa nakitom kojim ćete osvežiti svakodnevni, ali i večernji stil, nove kolekcije Zlatarne Celje pružiće vam željenu otmenost i gracioznost. Sa minđušama, u kombinaciji sa prstenom i priveskom iz istoimene kolekcije, bićete zapamćene kao dama koja obasjava svojom pojavom.

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment