Zanimljivosti

Dobra vest za visoko obrazovanje u Srbiji!

Dobra vest za visoko obrazovanje u Srbiji!
Podeli dalje

Dobra vest za visoko obrazovanje u Srbiji: Ekonomski faklutet biće jedan od nekoliko u svetu koji će počev od ove godine studentima ponuditi priliku da završe osnovne studije iz oblasti Ekonomije i finansija po programu čuvene London School of Economics.

Studenti bi na taj način istovremeo ostvarili dve diplome – jednu izdatu od Univerziteta u Londonu (Londonska škola ekonomije i političkih nauka) i drugu izdatu od Univerziteta u Beogradu (Ekonomski fakultet).

Šta ovo, konkretno, znači za naše studente u Srbiji?

Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE), kao fakultet-nosilac ovog programa biće nadležna za definisanje nastavnog programa, pripremu nastavne literature i ispitnu verifikaciju studenata u okviru ovog međunarodnog programa, dok će Ekonomski fakultet u Beogradu biti nadležan za izvođenje nastave na engleskom jeziku i drugih pratećih aktivnosti u okviru ovog programa. LSE predstavlja najprestižniju visokoobrazovnu ustanovu iz oblasti ekonomije i finansija, u Evropi.

Kako program Ekonomskog fakulteta traje četiri godine, a program prestižne londonske škole tri godine, studenti koji su ove godine upisali prvu godinu Ekonomskog fakulteta, nakon završene prve godine imaće priliku da se priključe ovom akademskom program koji vodi ka dve diplome.

Na taj način je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu postao prva visoko-obrazovna ustanova u jugoistočnoj Evropi i jedna od malobrojnih u Evropi, koja nudi prestižne međunarodne osnovne studije iz ekonomije i finansija, koje paralelno vode ka diplomi Univerziteta u Londonu (fakultet-nosilac – LSE) i Univerziteta u Beogradu (Ekonomski fakultet).

dobra-vest-za-visoko-obrazovanje-u-srbiji-v
Ekonomski fakultet neće naplaćivati školarinu za ovaj program, već će student koji se opredele za ovaj međunarodni program plaćati isključivo deo školarine koji pripada Univerzitetu u Londonu, koj će biti u rangu školarina na domaćim univerzitetima. Ekonomski fakultet u Beogradu će u saradnji sa svojim partnerima obezbediti veći broj stipendija za najbolje studente.

Selekcija studenata za ovaj program će biti vršena na kompetitivnoj osnovi, u cilju obezbeđenja visokog kvaliteta. Studije po ovom programu će početi u 2017. godini. Više informacija o uslovima upisa i programu studiranja će biti uskoro dostupne na sajtu Ekonomskog fakulteta.

Save


Podeli dalje
Tagovi

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook