Zanimljivosti

Film LED

Film LED
Podeli dalje

film ledFilm o kojem se dosta priča i mnogo pre premijere najavljene za 10. oktobar, Led je debitantsko režisersko ostvarenje Jelene Bajić Jočić, a po scenariju Radoša Bajića, koji je napisan po motivima njegove istoimene monodrame. U pitanju je drama koja govori o ličnim traumama, ljubavi, prošlosti i sadašnjosti, sudaru sela i grada..

 

Film o kojem se dosta priča i mnogo pre premijere najavljene za 10. oktobar, Led je debitantsko režisersko ostvarenje Jelene Bajić Jočić, a po scenariju Radoša Bajića, koji je napisan po motivima njegove istoimene monodrame. U pitanju je drama koja govori o ličnim traumama, ljubavi, prošlosti i sadašnjosti, sudaru sela i grada..

Radnja filma smeštena je u sedamdesete godine prošlog veka i prati priču seljaka Milivoja koji živi sa majkom, babom i dedom. Čitavo detinjstvo i odrastanje prati mu samo jedno pitanje: Kako je izgubio život njegov otac?, koji je tragično poginuo deset godina ranije. Kako u najavi na sajtu možete pročitatiu vrtlogu ličnih trauma, borbi i nedostatka samopouzdanja, na kratko uživa u lepoti i radosti iznenadne ljubavne avnature, kada mu u kuću dolazi devojka iz drugog sveta, slobodnih nadzora i liberalnog shvatanja života.“

Prema navodima producenata filma Contrast Studios, „u osnovi zapleta je oslikavanje društvenih i socijalnih promena sedamdesetih godina nakon kojih će početi dramatičan proces raslojavanja i propadanja srpskog sela, koji traje i danas. Film afirmiše poetiku i tragiku srpskog sela, žilavost, postojanost i snagu srpskog seljaka„.

Glavne uloge tumače: Velimir Bata Živojinović, Nela Mihailović, Olga Odanović, Momčilo Otašević, Nenad Jezdić, Rade Milenković, Nedeljko Bajić, Biljana Mišić i Dubravko Jovanović. Premijera je 10. oktobra u Velikoj dvorani Sava centra.

Za sve vas kojima se dopala uvodna muzika iz filma, sada je možete slušati i u vidu zvona telefona – dostupna za skidanje ovde.

 


Podeli dalje

3 komentara

Click here to post a comment

Facebook