Zanimljivosti

Intervju sa protagonistima filma Led

Intervju sa protagonistima filma Led
Podeli dalje

intervju sa protagonistima filma LedU susret dugo očekivanoj premijeri filma „Led“, rađenog po istoimenoj monodrami Radoša Bajića, bila sam u prilici da uradim ekskluzivni intervju sa glavnim glumcima, Momčilom Otaševićem i Biljanom Mišić.

U susret dugo očekivanoj premijeri filma „Led“, rađenog po istoimenoj monodrami Radoša Bajića, bila sam u prilici da uradim ekskluzivni intervju sa glavnim glumcima, Momčilom Otaševićem i Biljanom Mišić.

Model, manekenka, glumica, pevačica, muzičarka, kaskaderka, dublerka…sve to i još mnogo više – Biljana Mišić, devojka koju sigurno pamtite iz upešatljive reklame Optima od pre neku godinu ili za Thalia vino za mušku decu.

Široj javnosti poznat kao Luka iz popularne serije “Budva na pjenu od mora”, Momčilo Otašević brzo je osvojio srca devojaka i dama širom zemlje. Nesuđeni arhitekta je trenutno na trećoj godini glume na Cetinju, ali iza sebe već ima zavidno iskustvo: pored pomenute serije, ostvario se i kao glavni glumac u filmu “Led”, zatim u crnogorskim filmovima “As pik” i “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”, a trenutno radi na ispitnoj predstavi “Žabar”.

#1. Predstoji vam zajednička premijera filma Led. Kako ste došli do uloge u njemu i kako je protekla saradanja?

Biljana: Dubila sam na glavi! (smeh). Ali sam pre toga otišla na kasting  i odigrala jednu scenu koju su mi dali da spremim. Sutradan su me nazvali i rekli da sam bila najbolja i da bi ljudi iz Kontrast studija želeli da me upoznaju. I tako sam prvi put srela Jelenu, Predraga, Radoša, Nedeljka… Dopali su mi se, a kako se nakon nekoliko dana ispostavilo, i ja njima. Dobila sam ulogu Bebe! Kontrast studio je jedna velika i brižna porodica sa kojom je bilo divno sarađivati. Jelena mi je najviše pomogla u pravljenju mog lika. Bila mi je velika podrška tokom snimanja filma.

Momčilo: Moja fotografija kao i podaci  nalazili su se kod odredjene kasting agencije kojoj se Contrast obratio kada  je tražen glumac za ulogu Milivoja. Kontaktirali su me iz Kontrasta, ukratko saopstili o  cemu se radi , a kako se radilo o vrlo kratkom vremenskom roku, mailom sam slao određene scene snimljene amaterskom kamerom  kako bi imali još  nekog uvida u moj rad. Nakon dva-tri dana su mi javili da je rediteljka –Jelena Bajić Jočić zainteresovana za mene i da je  u pitanju glavna uloga za film Led po monodrami Radoša Bajića. Brzo sam povezao šta može da bude, iako nisam znao kakav je scenario, ali sam slušao monodramu. Posle nekih pet dana od slanja scena zvali su me i rekli da bi mogao da dođem u Beograd jer je Jelena zainteresovana da me upozna i da prođem  kasting. Pri dolasku sam saznao da sam u najužem izboru za glavnu ulogu – bilo nas je ukupno petorica i onda sam već počeo da se nadam da imam ozbiljne šanse da dobijem ulogu. Cijeli dan sam proveo u Kontrastu i upoznao se sa  ekipom; stekao sam utisak da lako  saradjivati sa njima. Jelena je kasnije izjavila  da sam dobio ulogu zbog nekog sjaja u oku koji se spontano javio tokom upoznavanja, a koji je bio potreban za ulogu  Milivoja. Posle par dana zvali su me iz kasting agencije i čestitali na dobijenoj ulozi a ja sam bio oduševljen. Završavao  sam  II godinu studija i imao sam  veliku podrsku profesora sa  FDU na Cetinju  kao i pomoć oko usklađivanja rokova za ispite. Došao sam u Beograd na pripreme, učio da jašem, imao razne probe i tako smo krenuli.

#2. U filmu ste ljubavni par, naizgled spoj nespojivog – sudar sela i grada. Da li ste i koliko ličnog iskustva preneli u uloge koje tumačite i ostajete li zajedno do kraja filma?

Biljana: Meni se, pre svega, čini da sam nekim svojim potisnutim željama i osobinama, kojima do tada nisam pružila priliku da se ispolje, oblikovala lik Bebe. Takodje, ona svira harmoniku, peva, jaše, dubi na glavi, vodi ljubav, smeje se… baš kao i ja! A da biste saznali da li Milivoje i Beba ostaju zajedno do kraja, pogledajte film Led od 11. oktobra u nekom od bioskopa.

Momčilo: Ne znam koliko sam ličnog iskustva preneo, ali morao sam iz života da crpim neka stanja i emocije. U filmu sam ja neiskusan momak sa sela i ona mi je, posle prve zabranjene ljubavi (da ne otkrivam previše radnju filma) prva devojka. U nekom teškom periodu  mog života naiđe Beba koja je totalna gradska lujka i ja otkinem za njom, na prvi pogled se zaljubim, poludim potpuno i dovedem je kući na selo. Ima jedna (od) anegdota sa seta: snimali smo jednu ljubavnu scenu, prvi poljupci i samo što sam je dva puta poljubio, čulo se stop. Prilazi mi Jelena i kaže: „Znaš, ne zna Milivoje baš sa ženama, ne zna on baš da se ljubi.“, jer sam je ja poljubio kao iz života normalno, nisam uopšte razmislio. Posle smo se šalili i pričali o tome, vratili se da utvrdimo kako se Milivoje ljubi i zna li on uopšte da se ljubi, jer to nije radio za pravo sa prvom ljubavlju.

#3. Imate još nešto zajedničko, pored rada na filmu Led. Oboje ste imali priliku da glumite sa američkim glumcem Majkl Madsenom; kakva su vam iskustva u radu sa njim?

Biljana: To je jedno od mojih najdragocenijih iskustava u dosadašnjoj glumačkoj karijeri. Majkl Madsen je sjajan glumac! Mnogo veći nego što se ovde i predpostavlja. Neke od svojih uloga je odigrao u jednim od najboljih filmova koji su u Holivudu ikada snimljeni. Kada smo radili film Srpski ožiljci, bila sam na trećoj godini akademije i u tom trenutku nisam baš najbolje razumela koliko će njegovo stvaralaštvo uticati na moj dalji glumački put. U svakom slučaju, bila je  velika čast i zadovoljstvo imati ga za partnera.

Momčilo: Nisam direktno imao scene sa njim, ali smo radili u filmu AS Pik reditrlja Draška Đjurovića  i bili dva dana zajedno na setu; uporedo smo snimali neke scene na istim lokacijama, tako da smo se sretali na pauzama. Upoznali smo se i popričali malo i to je to. On je sam po sebi zvezda, ali se nije tako ponašao na setu. Moja prva filmska uloga je upravo u As Piku, druga mi je u filmu Led, ali se razlikuju i po vrsti uloga i po pristupu, pripremi; različita je radnja i epoha.

Veliku zahvalnost dugujem Web Sistem Media timu kao i Contrast studiju, koji su mi i omogućili da upoznam i intervjuišem protagoniste filma „Led“. Više o njima i čime se sve bave, potražite na sajtu Web Sistem Media.

 


Podeli dalje

2 komentara

Click here to post a comment

Facebook