Zanimljivosti

Značenje datuma 12-12-12

Značenje datuma 12-12-12
Podeli dalje

znecenje datuma 12-12-1212. decembar je poslednji datum te vrste – istovetni broj u svom datumu – u narednih 88 godina i sledeći put kada se ovo neobično numeričko poklapanje desi, biše 01. januara 2101. godine. Kakvo je značenje i šta ovaj datum predstavlja?

12. decembar je poslednji datum te vrste – istovetni broj u svom datumu – u narednih 88 godina i sledeći put kada se ovo neobično numeričko poklapanje desi, biše 01. januara 2101. godine. Kakvo je značenje i šta ovaj datum predstavlja?

majanska predvidjanjaPrema popularnom verovanju, 12-12-12 je srećan datum jer donosi blagostanje. Zato i ne čudi što parovi širom sveta i po nekoliko godina planiraju da se venčaju upravo danas; dok se drugi nadaju da će im se baš danas roditi beba pod srećnom zvezdom, a oni ekstremni zakazali su i carski rez.

Po zapisima Maja, 12-12-12 predstavlja kraj vremena kakvog ga znamo i označava početak novog evolucionog kruga za planetu, čovečanstvo i čitav univerzum. Maje su zapisale i da moderan svet bude spreman za enormnu promenu za čitav ljudski rod, navodno, na bolje.  I druge kulture, takođe, imaju svoje viđenje ovog retkog datuma, pa tako budisti, vedisti i taoisti imaju verovanje da, nakon ovog datuma, dolazi do velikih preokreta i blagostanja.

neobični datumiI što se tiče numerologijskog tumačenja, ovaj datum ima jedinstveno značenje. Broj 12 se smatra simbolom savršenog ciklusa i potpunosti jer, 12 sati imaju dan i noć, 12 je horoskopskih znakova, 12 meseci u godini, 12 apostola, 12 bogova Olimpa i slično. Sabirajući sve cifre, dobijamo broj 9 koji  predstavlja početak i kraj, smrt i rođenje, prelazak iz starog u novo. Zaključak izvucite sami.

Ljudi širom sveta veruju da će današnji dan biti poseban i drugačiji od svih drugih. Oni najzagriženiji, sa nestrpljenjem očekuju tačno 12:12:12h, kako bi iskusili nezaboravan karmički događaj – šta će se tačno desiti i kako će to uticati na nas, ne zna se, ali za mnoge – danas je dan kao i svaki drugi. Za mnoge, ovaj datum označava ništa više od 19 dana do Nove godine i 26 do pravoslavnog, a 13 do katoličkog Božića.

A kako ćete ga vi provesti?

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook