Svakodnevna nega

Blagodeti maslinovog ulja

Blagodeti maslinovog ulja
Podeli dalje

Maslinovo ulje je odlično za sve: za kuvanje, za zdravlje, za lepotu i negu… Sastojci koje ovo jedinstveno ulje ima, utiče blagotvorno na kožu i može se višestruko upotrebiti. U narednom tekstu, otkrijte kako.

 

 

Maslinovo ulje je odlično za sve: za kuvanje, za zdravlje, za lepotu i negu…Sastojci koje ovo jedinstveno ulje ima, utiče blagotvorno na kožu i može se višestruko upotrebiti. U narednom tekstu, otkrijte kako.

Kosa
Ako Vam je kosa suva i oštećena, što je naročito slučaj leti i ako imate plavu farbanu kosu, pre šamponiranja na koren glave nanesite smesu jaja i maslinovog ulja. Umotajte kosu u plastičnu kapu (za tuširanj eili obučnu najlon kesu) a potom i u peškir i držite tako pola sata. Nakon toga, kosu operite na uobičajen način. Tako tretirana kosa izgledaće revitalizovana i sjajna.
 

Nokti i ruke
Maslinovo ulje je odlično u regeneraciji kože oko noktiju i samih noktiju. Dovoljno je umočiti prste u posudu sa maslinovim uljem i držati tako nekoliko minuta. Radi neutralisanja mirisa, u ulje možete dodati i nekoliko kapi limunovog soka. Za negu čitavih ruku, dovoljno je izmasirati ih sa nekoliko kapi ulja pred spavanje i staviti pamučne rukavice.

 
Usne
Maslinovo ulje na usnama vrlo brzo uklanja ispucalost i sve neravnine, čineći Vaše usne sočnim, mekim i poželjnim.
 
Telo
Rešenje za suvu kožu je u nekoliko kapi maslinovog ulja prosutih u toplu kupku. Vrlo brzo primetićete rezultate!

 


Podeli dalje

Ostavite komentar

Click here to post a comment

Facebook